Prigojin anunță că a cucerit oraşul Bahmut. Kievul dezminte

Prigojin anunță că a cucerit oraşul Bahmut. Kievul dezminte

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat sâmbătă că forţele ruse controlează în întregime oraşul Bahmut din estul Ucrainei, teatrul uneia din cele mai sângeroase bătălii de când Rusia a invadat Ucraina, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Prigojin susține că forțele sale au cucerit orașul Bahmut FOTO PROFIMEDIA

Prigojin a apărut într-o înregistrare video, purtând uniformă de luptă, în faţa unei formaţii de luptători cu steaguri ruseşti şi ale Wagner, şi a declarat, pe fundalul sonor al unor explozii îndepărtate, că "astăzi la orele 12, Bahmutul a fost cucerit în întregime" şi că "am cucerit întreg oraşul, casă cu casă".

El a adăugat că mercenarii din subordinea sa urmează să se retragă de pe poziţiile de la Bahmut joia viitoare, pentru refacere şi odihnă, predând control către armata regulată rusă.

Agenţia nu a reuşit să confirme din surse independente afirmaţia lui Prigojin, care a fost contrazis de un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serhi Cervatîi, care a fost categoric: "Nu este adevărat. Unităţile noastre luptă la Bahmut".

Revendicarea victoriei de către Prigojin vine în contextul unor lupte violente în jurul orașului în ultima săptămână, Kievul transmițând că a reușit să împingă înapoi unele forțe rusești.

Serviciile de informații britanice au evaluat sâmbătă că este "foarte probabil" ca Rusia să fi desfășurat mai multe batalioane pentru a întări sectorul Bahmut, în urma câștigurilor tactice ucrainene pe flancurile orașului. Trimiterea noilor forțe reprezintă un "angajament notabil din partea comandamentului rus", se arată în raportul Ministerului britanic al Apărării

"Conducerea Rusiei continuă probabil să considere capturarea Bahmut ca fiind obiectivul de război cheie imediat, care le-ar permite să pretindă un anumit grad de succes în conflict", este concluzia actualizării zilnice a situației de pe câmpul de luptă din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...