Prigojin, discuție aprinsă cu adjunctul ministrului rus al Apărării. „V-am doborât 3 elicoptere. Și vom continua să le doborâm“

Prigojin, discuție aprinsă cu adjunctul ministrului rus al Apărării. „V-am doborât 3 elicoptere. Și vom continua să le doborâm“

Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin a avut o discuție aprinsă cu generalul rus Iunuș-bek Iehurov, adjunctul ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Evgheni Prigojin, la Rostov pe Don FOTO: Profimedia

Într-o filmare postată pe rețelele sociale, Prigojin este suprins purtând o discuție destul de aprinsă cu Iunuș-bek Iehurov, adjunctul ministrului rus al Apărării.

Progojin îi spune generalului Iehurov că mercenarii săi au doborât trei elicoptere, după ce soldații ruși i-au atacat.

Serghei Șoigu, într-o discuție filmată la comandandamentul armatei ruse din Rostov și publicată pe rețelele sociale. Prigojin i-a spus direct generalului rus că mercenarii Wagner au doborât deja trei elicoptere ale armatei ruse și l-a amenințat că soldații săi nu vor ezita să mai doboare astfel de aparate, dacă va fi nevoie.

Prigojin: ”Au tras în noi, am tras și noi în ei”.

Iehurov: ”Ați tras într-un elicopter”.

Prigojin: ”Am doborât un elicopter. Al treilea. Și vom continua să le doborâm, dacă mai continuați să le trimiteți”.

Prigojin i-a mai reproșat adjunctului lui Șoigu că a atacat civili nevinovați. ”Tocmai ați aruncat în aer un autobuz plin cu oameni. Și nu vă pasă”.

Generalul Iehurov nu-i răspunde, iar Prigojin se înfurie: „Vorbesc cu tine respectuos. De ce ești necuviincios cu mine? Cine ești tu să mi te adresezi așa?”.

Cele trei elicoptere doborâte invocate de Prigojin au apărut și pe rețelele sociale.

Conform surselor media ruse, preluate de oficialii Kievului, piloții militari primiseră ordin să atace o coloană de trupe ucrainene și nu li s-a comunicat că, în realitate, urmau să atace mercenari ruși Wagner.

Totodată, un avion de transport A-26 sau Il-18 al armatei ruse a fost doborât în zona Voronej.

De asemenea, a fost publicat și un clip video cu un avion militar rusesc doborât în condiții similare. Avionul, un model de transport A-26 sau Il-18 al armatei ruse, a fost doborât în zona Voronej.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB