Prigojin este „în viață și se ascunde pe insula paradisiacă Margarita din Caraibe”, susține un analist politic rus. Ce înțelegere a făcut cu Patrușev?

Prigojin este „în viață și se ascunde pe insula paradisiacă Margarita din Caraibe”, susține un analist politic rus. Ce înțelegere a făcut cu Patrușev?

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a păcălit moartea când avionul său s-a prăbușit în apropiere de Moscova și se ascunde acum în Venezuela, susține un analist politic rus.

Evgheni Prigojin Foto Profimedia

El este „în viață și sănătos” pe insula paradisiacă Margarita din Caraibe, potrivit lui Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO), o instituție ce pregătește diplomații și spionii ruși. Solovei susține, de asemenea, că Vladimir Putin este bolnav în faza terminală și că toate aparițiile actuale ale președintelui rus sunt de fapt două sosii controlate de serviciile secrete ruse.

Serviciile de informații militare ucrainene au ridicat zilele acestea posibilitatea ca miliardarul Prigojin să fie în viață. Spionii ucraineni nu au putut confirma decesul „bucătarului lui Putin“.

Acum Solovei - văzut de unii ca un teoretician al conspirației - a spus, fără a oferi dovezi: „Am promis să spun unde este Evgheni Prigojin. Este în Venezuela… Din câte știu eu, se află pe o insulă numită Margarita...“

Insula Margarita, de pe coasta Venezuelei (hartă interactivă)

Solovei a susținut că sursele sale au spus că Prigojin a fost avertizat de prăbușirea avionului și i s-a oferit o cale de a evita să fie la bord.

„Evgheni Prigojin a fost avertizat despre asasinarea sa ... că avionul său va fi distrus”, a spus el.

Analistul rus a susținut că a fost încheiat un acord care-l pe implică Putin și pe puternicul șef al Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.

„Când comandanții cheie ai Wagner au murit în accidentul aviatic, Evgheni Prigojin a rămas în viață”.

Prigojin a primit ordin să rămână jos, dar i se permite să revină pe scena publică abia după moartea lui Putin pentru a conduce o forță de 5.000 de luptători mercenari Wagner care vor rămâne înarmați și gata de folosire în cazul unei bătălii iminente între clanurile concurente pentru puterea supremă, potrivit lui Solovei.

„Au convenit asupra cooperării într-o situație critică”, a spus el.

Aceasta înseamnă că Prigojin rămâne deocamdată ascuns.

„Până la 5.000 de mercenari ar putea fi sub controlul lui Prigojin”, a spus el.

„Acești luptători ar trebui să fie folosiți ca o echipă a morții, pentru a scăpa de cei care vor încerca să reziste unei noi coaliții de guvernământ legată de Patrușev”.

El a susținut că activele lui Prigojin, inclusiv diamantele, aurul și numerarul, erau împărțite, o a șaptea parte fiind reținută de Prigojin, iar restul aparținând „structurii controlate de familia lui Vladimir Putin”.

Adevăratul Putin este bolnăvicios și s-ar putea să nu supraviețuiască toamnei, potrivit medicilor săi, a susținut analistul rus.

Două sosii sunt folosite pentru aparițiile în public ale liderului de la Kremlin, susține Solovei.

„Dublurile lui Putin, sau, mai precis, două sosii, sunt controlate de Serviciul Federal de Protecție [FSO]”, a spus el.

Agenția ucraineană de informații militare GUR a declarat săptămâna aceasta că a confirmat moartea comandantului militar al Grupului Wagner, Dmitri Utkin, în vârstă de 53 de ani, și a altor lideri ai mercenarilor, după prăbușirea avionului cu reacție Embraer Legacy 600 din regiunea Tver, dar a refuzat să facă acest lucru din cazul lui Prigojin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?