Prigojin îi contrazice pe separatiștii proruși: oraşul Bahmut nu este încercuit

Prigojin îi contrazice pe separatiștii proruși: oraşul Bahmut nu este încercuit

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a negat miercuri că trupele ruse ar fi reuşit să să încercuiască oraşul ucrainean Bahmut, la câteva ore după ce reprezentanţi ai forţelor proruse din estul Ucrainei afirmau contrariul, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Luptele continuă la Bahmut FOTO Profimedia

"Cercul operativ este atunci când toate drumurile şi căile de aprovizionare, de evacuare şi orice tranzit sunt controlate faţă de focul inamic. La ora actuală nu avem un cerc operativ la Bahmut", a scris Prigojin pe Telegram.

„Când oraşul va fi cucerit, o veţi afla fără nicio îndoială", a scris Evgheni Prigojin, după ce a subliniat că acest gen de informaţii "nu se difuzează public din motive operative".

El a respins astfel o afirmație făcută anterior de un consilier al lui Denis Puşilin, liderul prorus din provincia ucraineană Doneţk, care susținuse că oraşul Bahmut "se află într-un cerc operativ, trupele noastre închid cercul".

Acesta adăugase că "acum se dau lupte pentru controlul şoselei între Ceasov Iar (la vest de Bahmut) şi Artemovsk (denumirea rusească a oraşului Bahmut), întrucât aceasta este unica arteră prin care trupele ucrainene îşi mai pot aproviziona unităţile" aflate la Bahmut.

Un alt expert militar din provincia ucraineană învecinată Lugansk, controlată în mare parte de Rusia, colonelul Vitali Kiseliov, a susţinut la rândul său că trupele ruse aproape au încercuit oraşul Bahmut din trei părţi , în timp ce un alt colonel din aceeaşi provincie a spus că, "pentru a închide cercul", trupele ruse mai trebuie să înainteze 10 kilometri.

În ultimele săptămâni armata rusă şi-a intensificat ofensiva asupra oraşului Bahmut - pe care încearcă să-l cucerească din vară - reușind între timp să ocupe, după lupte sângeroase, oraşul Soledar şi sate din apropiere, ceea ce îi permite să continue ofensiva spre Bahmut nu doar din est, ci și din nord.

O cucerire a oraşului Bahmut le-ar deschide trupelor ruse drumul către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk, principalele redute ale armatei ucrainene în regiunea Donbas

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...