Prigojin își exprimă dorința să fie numit „Măcelarul lui Putin” și avertizează că există riscul unei revoluții în Rusia

Prigojin își exprimă dorința să fie numit „Măcelarul lui Putin” și avertizează că există riscul unei revoluții în Rusia

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, spune că cea mai potrivită poreclă pentru el este „Măcelarul lui Putin”, nu „Bucătarul lui Putin”, pentru că nu știe să gătească. Oligarhul rus insistă pentru înăsprirea campaniei militare a Kremlinului din Ucraina, în caz contrar țara sa riscând o revoluție precum cea din 1917 și înfrângerea pe câmpul de luptă.

Evgheni Prigojin într-un videoclip în care sugerează că se află la Bahmut FOTO Profimedia

Prigojin, un pușcăriaș pe vremea URSS-ului care s-a reconvertit în om de afaceri în Rusia post-sovietică și recent în lider militar, le transmite elitelor ruse să trateze cu seriozitate războiul din Ucraina.

Ucraina pregăteşte o contraofensivă menită să respingă forțele armate ale Rusiei din teritoriul său, inclusiv din Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014, a declarat Prigojin într-un interviu publicat pe canalul său de Telegram.

În opinia șefului mercenarilor Wagner, armata ucraineană va încerca să încercuiască orașul Bahmut şi să atace Crimeea.

„Cel mai probabil acest scenariu nu va fi bun pentru Rusia, aşa că trebuie să ne pregătim pentru un război dificil”, prezice el.

„Suntem într-o asemenea stare că am putea pierde naibii războiul, asta este principala problemă... Trebuie să impunem legea marţială”, a insistat Prigojin.

Oligarhul rus a lansat noi critici la adresa elitei din țara, acuzând-o ca și-a protejat copiii în timp ce oamenii obișnuiți și-a trimis fiii pe front, ceea ce ar putea provoca tulburări politice la Moscova.

Dacă ruşii obişnuiţi continuă să-şi primească înapoi copiii în sicrie de zinc, în timp ce copiii elitelor stau la soare peste hotare, Rusia s-ar putea confrunta cu o situație grea precum cea din 1917, care a dus la război civil, consideră Prigojin.

Șeful Wagner insistă apoi să se prezinte drept un om dominat de dragoste pentru patrie și aflat în slujba lui Vladimir Putin. De altfel, el a apreciat drept stupidă porecla de „Bucătarul lui Putin”, pentru că nu știe să gătească, și își exprimă dorința de a fi numit „Măcelarul lui Putin”.

Invazia rusă din Ucraina, lansată la 24 februarie 2022, a declanşat unul dintre cele mai sângeroase conflicte din Europa de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial (1939-1945) şi cea mai mare confruntare dintre Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, notează Reuters, care preia interviul lui Prigojin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...