Prigojin, lăudat de șeful contraspionajului militar ucrainean

Prigojin, lăudat de șeful contraspionajului militar ucrainean

Șeful contraspionajului militar ucrainean, Kirilo Budnaov, apreciază că „80 la sută” din ceea ce spune șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, este „purul adevăr”.

Kirilo Budanov FOTO Profimedia

„Înfricoşător e faptul că, în mare parte, ceea ce spune Prigojin e adevărat. Despre unele lucruri pe care acesta le declară nici măcar nu pot spune că sunt false, sunt doar ambigue. Adică pot fi văzute din două unghiuri diferite. Dar 80% din ce spune el este purul adevăr”, a declarat Budanov într-un interviu acordat în cadrul „Rizni Lyudi”.

În opinia lui Budanov, mercenarii Wagner sunt mai eficienți pe câmpul de luptă decât armata rusă.

„Nu e foarte plăcut să recunosc acest lucru. Dar compania militară privată care se numeşte Wagner - este o denumire convenţională, apropo - a dat dovadă de eficienţă maximă, spre deosebire de armata rusă, care a dat dovadă de ineficienţă maximă”, a spus șeful contraspionajului militar ucrainean.

Potrivit lui Budanov, tocmai aeste diferenţe au dus la conflicte între cele două părți.

„Şi pe acest fond, conflictele s-au intensificat şi mai mult. Acum, Prigojin spune că nu are muniţie, nu are sprijin, iar acest lucru e cauzat, într-o oarecare măsură, de invidia conducerii militare (de la Moscova, n. red.), întruchipată acum de Șoigu și Gherasimov. Acolo-s alte obiceiuri, altă gândire. Echipa lui Prigojin, în schimb, face totul pentru a elimina, fizic, să spunem, toate aceste unităţi. Şi acest lucru este adevărat. Şi, din păcate, trebuie să recunosc că Wagner este cel mai eficient”, a mai declarat șeful contraspionajului militar ucrainean, citat de „Ukrainska Pravda”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...