Prigojin: „S-a deschis Cutia Pandorei”/„Facțiunea” de la Kremlin „distruge statul rus” și „va plăti amarnic”

Prigojin: „S-a deschis Cutia Pandorei”/„Facțiunea” de la Kremlin „distruge statul rus” și „va plăti amarnic”

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a criticat din nou extrem de dur regimul Putin și acoliții pe care dictatorul rus i-a numit pentru a conduce efortul rusesc de război împotriva Ucrainei. Prigojin spune că „facțiunile” de la Kremlin „distrug statul rus”, relatează The Guardian .

Prigojin susține că actuala conducere de la Kremlin distruge statul rus prin faptul că „seamănă discordie” între el și luptătorii ceceni.

Prigojin a mai spus că disputa dintre el și luptătorii ceceni conduși de Ramzan Kadîrov, care luptă, de asemenea, în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a fost rezolvată.

Șeful Wagner a făcut, de această dată, referire la ceea ce numește „facțiunile” de la Kremlin sau „turnurile” Kremlinului.

Prigojin spune că intrigile pe care le-au creat aceste grupuri din jurul lui Vladimir Putin au depășit atât de mult limita încât a fost nevoie ca dictatorul rus să intervină și să-i certe la o întâlnire a consiliului de securitate.

„Cutia Pandorei a fost deja deschisă și nu suntem noi cei care am deschis-o. Un turn al Kremlinului a decis să joace aceste jocuri periculoase.

Jocurile periculoase au devenit ceva omniprezent la turnurile Kremlinului și, pur și simplu, distrug statul rus”, a mai spus șeful mercenarilor lui Putin.

Deși nu a specificat clar la cine se referă și de cine sunt conduse aceste „turnuri”, Prigojin a spus că „îi va face să plătească scump”, dacă continuă să semene discordie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

5 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene