Prim-ministrul Israelului condamnă crimele de la Bucea fără a menţiona Rusia

Prim-ministrul Israelului condamnă crimele de la Bucea fără a menţiona Rusia

Premierul israelian Naftali Bennett a condamnat marţi uciderea unor civili în oraşul ucrainean Bucea, dar nu a acuzat forţele ruse că sunt răspunzătoare de aceste crime, transmite Reuters.

Descoperirea civililor ucişi în această suburbie a Kievului, după retragerea trupelor ruse, a revoltat întreaga lume. Guvernul ucrainean consideră că este vorba de un genocid, dar Moscova a respins acuzaţiile că ar fi responsabilă de crimele respective şi a acuzat Ucraina de o înscenare cu scopul de a denigra Rusia.

"Suntem şocaţi de imaginile teribile din Bucea - scene groaznice - şi le condamnăm. Suferinţele cetăţenilor ucraineni sunt imense şi facem tot ce putem ca să ajutăm", a spus premierul într-o conferinţă de presă televizată.

Reuters observă că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Israelul a fost rezervat în criticile aduse Rusiei, invocând eforturile de mediere ale lui Bennet pentru încetarea războiului. De asemenea, guvernul israelian doreşte să menţină deschise canale de comunicare cu militarii ruşi în Siria, unde aviaţia israeliană loveşte frecvent ţinte iraniene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina