Prim-ministrul Luxemburgului îşi apără homosexualitatea la summitul Ligii Arabe

Prim-ministrul Luxemburgului îşi apără homosexualitatea la summitul Ligii Arabe

Prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel a primit sprijinul mai multor miniştri europeni după şi-a apărat orientarea homosexuală la recentul summit între UE şi Liga Arabă de la Sharm el-Sheikh în Egipt, notează joi France Presse.

"Un mare domn. Vă mulţumesc, Xavier Bettel", a scris joi pe Twitter ministrul german pentru afaceri europene Michael Roth, urmat de ministrul de finanţe danez Kristian Jensen, care a lăudat curajul prim-ministrului Luxemburgului. Xavier Bettel îşi asumă în mod deschis homosexualitatea.

"A nu spune nimic nu este o opţiune", a comentat premierul luxemburghez în timp ce a retransmis pe Twitter o informaţie a jurnalistului german Stefan Leifert de la televiziunea ZDF.

Potrivit acestuia, Xavier Bettel, în vârstă de 45 de ani, a declarat într-un discurs la summit că este "căsătorit cu un bărbat" şi că pentru acest tip de uniune "ar fi pasibilă pedeapsa cu moartea în multe ţări reprezentate în jurul mesei". Un membru al cabinetului Bettel a confirmat această informaţie pentru cotidianul luxemburghez L'Essentiel.

Reacţia a fost "o tăcere glacială pentru unii, o bucurie tăcută pentru alţii", a comentat jurnalistul german Stefan Leifert.

Xavier Bettel s-a căsătorit cu un arhitect în 2015, anul în care căsătoria gay a fost permisă în Marele Ducat.

Homosexualii sunt pasibili de pedeapsa cu moartea în Arabia Saudită sau în Emiratele Arabe Unite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...