Prim-ministrul slovac, spitalizat cu câteva zile înainte de alegeri

Prim-ministrul slovac, spitalizat cu câteva zile înainte de alegeri

Prim-ministrul slovac Peter Pellegrini a fost spitalizat duminică, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare din ţara sa, relatează DPA.

"În cel mai prost moment, sănătatea mea m-a dezamăgit", a postat duminică politicianul din partidul social-democrat Smer pe pagina sa de Facebook. El speră totuşi să se întoarcă curând la lucru.

Potrivit informaţiilor oficiale, politicianul în vârstă de 44 de ani suferă de o infecţie respiratorie şi are febră mare.

Pellegrini a participat joi şi vineri la summitul UE de la Bruxelles privind viitorul buget multianual al blocului comunitar.

Cei peste patru milioane de votanţi din Slovacia aleg un nou parlament, Consiliul naţional, sâmbătă.

Rezultatul alegerilor ar urma să fie neconcludent, potrivit aşteptărilor. Potrivit unui recent sondaj de opinie, partidul Smer al lui Pellegrini e creditat cu 16,9% din voturi, urmat de partidul de opoziţie Olano (Oameni obişnuiţi), cu 15,5% şi formaţiunea radicală de dreapta LSNS (Partidul popular Slovacia noastră), cu 10,3% din voturi.

Din cauza problemelor de sănătate, şeful guvernului a lipsit duminică de la o dezbatere programată de multă vreme la televiziunea publică, alături de preşedinţii celorlalte partide parlamentare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?