Prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sancţionat disciplinar de CSM

Adrian Ilarion Tarnovieţchi, prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, a fost sancţionat disciplinar joi, cu avertisment, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce nu ar fi respectat un ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

"În şedinţa de joi, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Adrian Ilarion Tarnovieţchi, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. În baza articolului 100 litera a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică lui Adrian Ilarion Tarnovieţchi, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sancţiunea disciplinară constând în avertisment pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) din acelaşi act normativ. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se precizează în minuta deciziei.

În schimb, Secţia a respins acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva anchetatorului pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspecţia Judiciară a reţinut, cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. m), că procurorul a nesocotit un ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara comunicând în mod repetat, o perioadă de peste un an, faptul nereal că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa nu există dosare din categoria celor ce făceau obiectul ordinului.

Prin ordinul respectiv, arată IJ, s-a dispus ca fiecare unitate de parchet din subordine să raporteze trimestrial situaţia dosarelor nesoluţionate mai vechi de 6 luni de la data înregistrării.

În ceea ce priveşte abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h), inspectorii judiciari au reţinut că procurorul, în perioada 2016 - semestrul I din 2017, ar fi lăsat în nelucrare, din motive imputabile, 74 de dosare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate