Prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sancţionat disciplinar de CSM

Adrian Ilarion Tarnovieţchi, prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, a fost sancţionat disciplinar joi, cu avertisment, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce nu ar fi respectat un ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

"În şedinţa de joi, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Adrian Ilarion Tarnovieţchi, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. În baza articolului 100 litera a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică lui Adrian Ilarion Tarnovieţchi, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sancţiunea disciplinară constând în avertisment pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) din acelaşi act normativ. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se precizează în minuta deciziei.

În schimb, Secţia a respins acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva anchetatorului pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspecţia Judiciară a reţinut, cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. m), că procurorul a nesocotit un ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara comunicând în mod repetat, o perioadă de peste un an, faptul nereal că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa nu există dosare din categoria celor ce făceau obiectul ordinului.

Prin ordinul respectiv, arată IJ, s-a dispus ca fiecare unitate de parchet din subordine să raporteze trimestrial situaţia dosarelor nesoluţionate mai vechi de 6 luni de la data înregistrării.

În ceea ce priveşte abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h), inspectorii judiciari au reţinut că procurorul, în perioada 2016 - semestrul I din 2017, ar fi lăsat în nelucrare, din motive imputabile, 74 de dosare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru