Prima DEMISIE din SRI după SCANDALUL Condrea/Din nou, o CODIȚĂ duce spre Ghiță!

Prima DEMISIE din SRI după SCANDALUL Condrea/Din nou, o CODIȚĂ duce spre Ghiță!

Colonelul Ștefan Titus Vieru, șeful Sectorului A din cadrul SRI Prahova si-a prezentat demisia zilele trecute, dezvăluie  Flux24  citând surse locale.

Sectorul A din SRI are în sarcini și domeniul sănătății. Afacerile #HexiPharma și #AlCarina ar fi trebuit monitorizate de acest sector.

Despre #AlCarina s-a spus că ar avea legături cu SRI.

Demisia lui Vieru este foarte interesantă. Ea urmează informațiilor despre legătura dintre Prahova, SRI și scandalul dezinfectanților.

Mai multe detalii importante apar în poveste scrie Flux24 :

-Soția lui Titus Vieru a fost angajată la BCR Ploiești, de unde și-a dat demisia recent primind salarii compensatorii de 60.000 de RON.

-Ea a fost angajată la Electrica Muntenia.

-La Electrica Muntenia director este un anume Darius Meșca, finul deputatului Sebastian Ghiță. Soția lui Meșca lucrează la firmele lui Ghiță.

Surse vorbesc și că Ștefan Titus Vieru va ajunge tot la Electrica Muntenia.

Darius Meşca – fin al lui Sebi Ghiţă, consilier judeţean din partea PSD, fost secretar de stat în Ministerul Economiei din partea PUR (PC).

Iată cum apare numele lui în rezoluţia de punere sub acuzare a deputatului Sebastian Ghiţă de către DNA Ploiești:

“După câştigarea contractului de consultanţă de către Romair Consulting Bucureşti au început discuţiile în mediul politic cu privire la cine urma să câştige contractele de lucrări de construcţie în cadrul proiectului, astfel încât factorii politici să beneficieze de un comision în medie de 10% din valoarea fiecărui contract de lucrări, suma care putea fi câştigată în modalitatea arătată fiind de aproximativ 12.000.000 euro. Discuţiile s-au purtat, între Semcu Adrian – din partea PNL şi o persoană foarte importantă din interiorul PSD Prahova care pe parcurs şi-a exercitat influenţa prin intermediul lui Darius Meşca, Ghioc Ciprian şi membrii familiei Cosma (n.n. Ghiţă Sebastian Aurelian). Caietele de sarcini urmau să fie şi au fost ulterior adaptate, astfel încât procedurile să fie câştigate de către societăţile agreate. Parte a înţelegerii a fost şi Boeru Gheorghe, care trebuia să se ocupe de întocmirea caietelor de sarcini.”

Bugetar bugetofag. Meşca încasează aproape 5.400 de euro pe lună de la Electrica Muntenia Nord unde e director general şi membru al CA. Mai ia 1.000 de euro pe lună ca membru al CA la Conpet. Soţia lui încasează salarii de peste 1.200 de euro de la firmele controlate de Ghiţă, Asesoft Internaţional, Asesoft Technologies şi Sunsmart Integrare IT. ( SURSA/România Curată )

Cine e în spatele Al-Carina?

Firma Al-Carina are sediul în Ploieşti, a fost înfiinţată în 1993 şi îi are ca acţionari pe Dan Cruceanu şi pe Alina Cruceanu.

Potrivit informațiilor Flux24, Cruceanu ar fi fost cel mai mare distribuitor Hexi Pharma.

De amintit și detaliul că duminică patronul decedat al Hexi, Dan Condrea, venea conform unor informații, de la Ploiești, dintr-o locație încă neprecizată de anchetatori.

Cruceanu Dan ar fi început afacerile cu o firmă de curățenie, dar a fost ajutat de SRI și Mircea Cosma (președintele Consiliului Județean Prahova, cel anchetat acum împreună cu Sebastian Ghiță în mai multe dosare) să obțină contracte cu CONPET, Consiliul Județean, spitale, etc, a declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 fostul ofițer SRI, Adrian Radu, care locuiește în Prahova.

La Al-Carina lucrează în prezent colonelul Paiș Florin, fost șef până recent al sectorului W din cadrul SRI Prahova. W este un sector care se ocupa de crimă organizată transfrontalieră.

Socrul lui Paiș Florin este Grigore Vasile, până recent fost adjunct al IPJ Prahova. 

Într-un interviu acordat Digi24, patronul spune ca e prieten cu un fost ofiţer SRI şi cu un fost şef al Poliţiei Prahova.

„Mă cunosc prin prisma faptului că mergem la... Ne-am întâlnit la... De exemplu, domnul... a făcut acum trei săptămâni nunta de argint, la care normal că a venit şi socru-su. Ne cunoaştem prin prisma faptului... De ploieşteni, nu de altceva”, a explică Dan Cruceanu.

Patronul firmei Al Carina ţine sa precizeze faptul ca prietenia sa cu foşti ofiţeri de informaţii şi de poliţie nu l-a ajutat în niciun fel în afaceri:

„SRI-ul, IPJ-ul Prahova... Nu, deci, sunt...

Reporter: Sunt pure cunoştinţe, nimic altceva?

Exact. Prieteni de ploieşteni, de familie. De familie, impropriu de familie. Că ne vedem la un şpriţ, într-o conjunctură, asta înseamnă că te ajută cineva la o afacere?”, spune acesta. 

Cumnatul lui Paiș Florin, fratele soției, este șefuleț la BCCO-CrimaOrganizată IPJ Prahova, a mai precizat fostul ofițer SRI.

Al-Carina ar deține și un complex imobiliar în Ploiești, unde ar locui și senatorul PSD, Daniel Savu, fost ofițer SRI, membru în Comisia de Control a SRI din Parlamentul României, candidat independent în prezent la Primăria Ploiești, a mai precizat Radu pentru FLUX 24.

Potrivit lui Adrian Radu, actualul șef al sectorului W din SRI Prahova, col Neculăiță Dragoș, a fost văzut în compania lui Dan Cruceanu la diferite întâlniri.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?