Prima doamnă a Canadei a ales, pentru vizita în SUA, ținute vestimentare semnate de un designer de origine română (GALERIE FOTO)

Prima doamnă a Canadei a ales, pentru vizita în SUA, ținute vestimentare semnate de un designer de origine română (GALERIE FOTO)

Prima doamnă a Canadei, Sophie Grégoire-Trudeau, i-a impresionat pe americani prin ținutele vestimentare alese pentru vizita oficială în Statele Unite alături de soțul său, premierul Justin Trudeau, relatează online publicația britanică Huffington Post.

Pentru cina oficială de joi seară, soția premierului canadian a ales o rochie lungă fără mâneci violet, cu aplicații florale oranj, semnată de designerul canadian de origine română Lucian Matis, care i-a creat și rochia pe care o purtase mai devreme în cursul zilei.

Sophie Grégoire-Trudeau și-a accesorizat ținuta cu o geantă de umăr personalizată ELA, pantofi Zvelle, o pereche de cercei John de Jong și un inel Dean Davidson.

La rândul său, prima doamnă a SUA, Michelle Obama, a optat pentru o ținută creată de unul dintre stiliștii săi preferați, taiwanezul-canadian Jason Wu, care s-a stabilit la New York.

Barack Obama și Justin Trudeau au optat pentru un smoching negru și respectiv bleumarin.

Designerul de modă Lucian Matis, din Toronto, a povestit că nu știa că soția premierului canadian a ales să poarte una dintre creațiile sale, până când nu a început să primească fotografii de la prieteni și de la fani cu rochia purtată de Sophie Gregoire Trudeau la evenimentul de joi de la Casa Albă.

"Ce onoare este pentru un designer ca rochia creată de el să fie purtată de prima doamnă", a declarat Matis pentru CTV News Channel joi.

Rochia roșie, cu imprimeuri florale roz, pentru care Gregoire Trudeau a optat atunci când s-a întâlnit cu familia Obama, joi, face parte din colecția sa de primăvară/vară 2016.
Pentru punctul culminant al vizitei cuplului Trudeau la Washington — dineul de joi seara — soția premierului a purtat o altă creație a lui Lucian Matis, o rochie violet, cu broderii portocalii.

Designerul s-a născut la Blaj și a studiat artele plastice în Europa, înainte de a emigra în Canada, în 1999, unde a continuat studiile, participând la prestigiosul program de design vestimentar de la Ryerson University.

Din momentul în care prima sa colecție în 2007 a fost prezentată la Toronto Fashion Week, brandul Lucian Matis a continuat să se dezvolte. Cel mai recent, colecția lui Lucian Matis pentru primăvara — vara lui 2016 a primit premiul pentru cea mai bună colecție la Toronto Fashion Week, acordat de Fashion Magazine.

AGERPRES/(AS — autori: Mihaela Nicolaescu, Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…