Prima Doamnă a Iranului vrea să scrie o carte similară celei scrise de Michelle Obama

Prima Doamnă a Iranului vrea să scrie o carte similară celei scrise de Michelle Obama

Jamileh Alamolhoda, soţia preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, intenţionează să scrie o carte similară celei scrise de fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama, informează vineri dpa.

"Am citit recent cartea ('Becoming' de Michelle Obama, în România a fost lansată cu titlul 'Povestea mea', n.r.) şi o consider foarte frumoasă, captivantă şi impresionantă", a declarat vineri Jamileh Alamolhoda, potrivit mass-media iraniene.

După aceasta, Jamileh Alamolhoda a citit câteva fragmente din carte soţului său, care a sfătuit-o atunci să scrie şi ea o carte similară.

Pentru Iran, SUA sunt principalul duşman politic de după Revoluţia Islamică din urmă cu aproape 43 de ani. Exact de atunci au fost rupte relaţiile diplomatice între cele două ţări.

Din acest motiv, comentariile pozitive ale soţiei preşedintelui iranian cu privire la cartea scrisă de Michelle Obama, care a fost tradusă de mai multe ori în Iran şi a devenit un bestseller, constituie o mare surpriză.

Autobiografia scrisă de Michelle Obama a fost publicată simultan în numeroase ţări ale lumii pe 13 noiembrie. În 421 de pagini, Michelle Obama, soţia astăzi în vârstă de 58 de ani a fostului preşedinte american Barack Obama, îşi povesteşte viaţa, de la copilăria petrecută în sudul violent al oraşului Chicago până când a ajuns la Casa Albă. Cartea a devenit un bestseller internaţional.

Spre deosebire de cartea scrisă de Michelle Obama, cea pe care o va scrie Jamileh Alamolhoda nu va fi o "poveste a Cenuşăresei" despre o fetiţă obişnuită care a reuşit să ajungă Primă Doamnă a SUA. Mai degrabă, Alamolhoda vrea să prezinte lumii o versiune islamică a acesteia şi idealurile unei femei musulmane iraniene, potrivit portalului de ştiri Shafaqna.

"Una peste alta, cea mai mare realizare a Revoluţiei Islamice o constituie martiriul", a spus soţia preşedintelui iranian. De aceea, Jamileh Alamolhoda, 57 de ani, vrea de asemenea ca viitoarea sa carte să fie inspirată de femei ai căror soţi au murit ca martiri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară