Prima generație de Logan reintră în fabricație, dar cu un facelift. Cum arată modelul FOTO

Prima generație de Logan reintră în fabricație, dar cu un facelift. Cum arată modelul FOTO

Prima generație Dacia Logan , comercializată pe piața europeană din 2004 până în 2012, este relansată în Iran de SAIPA, un producător local care până acum câțiva ani a fabricat modelul în baza unui acord cu Renault.

În 2018, în urma sancțiunilor internaționale împotriva Iranului, Renault a părăsit această piață prin încheierea parteneriatului cu producătorul local SAIPA, care a asamblat sub licență prima generație de Dacia Logan și a comercializat-o sub numele Tondar 90. Doi ani mai târziu, SAIPA a anunțat planifică relansarea fabricației sedanului într-o versiune actualizată, bazându-se pe lanțul local de producție și aprovizionare instituit la momentul încheierii acordului cu Renault. Cu puțină întârziere, această evoluție a Logan-ului tocmai a fost dezvăluită. Mașina a fost restilizată și redenumită în Cadila.

Loganul își schimbă stilul

Din față, poate fi dificil să recunoști Dacia care se ascunde sub acest SAIPA, deoarece designul mașinii a fost revizuit. Blocurile optice frontale au fost semnificativ mărite și modernizate, iar bara de protecție care încorporează trei prize de aer este “asezonată” de un spoiler demn de o mașină sport, arată publicația largus.fr . Habitaclul a fost, de asemenea, actualizat cu un nou volan, un tablou de bord digital și un ecran tactil central.

image
image
image png

Cealaltă noutate majoră introdusă de SAIPA este motorul modelului. Pe mașina a apărut un propulsor 1.6 pe benzină cu patru cilindri denumit ME16, care dezvoltă 115 CP și 147 Nm, care înlocuiește K4M de 105 CP de origine Renault care se monta anterior încetării acordului cu producătorul francez. Prezentat cu o cutie de viteze manuală, Cadila va fi disponibil în curând și cu o cutie de viteze automată.

FOTO Mediafax

FOTO Mediafax

Reamintim că lansarea primului autoturism Logan a avut loc în iunie 2004 la Palatul Parlamentului, în prezenţa lui Ion Iliescu, şeful statului de la acea vreme

FOTO bama.ir și Twitter

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina