Prima imagine cu elicopterul lui Putin avariat la aterizare pe un aeroport de lângă Moscova

Prima imagine cu elicopterul lui Putin avariat la aterizare pe un aeroport de lângă Moscova

Elicopterul Mil Mi-8 aparținând Detașamentului Special de Zbor „Rossiya” a fost implicat într-un incident pe aeroportul internațional Vnukovo (VKO), situat la aproximativ 20 de kilometri de Moscova, vineri, 27 ianuarie, relatează aerotime.aero .

Potrivit presei ruse, elicopterul a avut probleme de stabilitate în timpul aterizării, accidentul soldându-se cu mai multe victime.

Detașamentul Special de Zbor „Rossiya” deține o flotă de aparate de zbor pentru transportul lui Putin și a altor oficiali guvernamentali ruși.

Potrivit agenției de știri ruse Interfax, elicopterul a lovit solul cu palele și coada în timpul aterizării.

Interfax citează, de asemenea, serviciile de urgență care au declarat că accidentul s-a soldat cu victime. Cu toate acestea, autoritățile aeroportuare au negat că cineva ar fi fost rănit în accident, a adăugat agenția de știri.

Canalul rus Telegram Mash a distribuit o fotografie în care poate fi văzut un elicopter Mi-8 al Detașamentului „Rossiya” cu palele rotorului de coadă retezate, precum și cu alte avarii.

În imagine, numărul de înmatriculare al elicopterului este neclar. Datele de la Adsbexchange.com, un site de monitorizare a traficului aerian, arată că doar trei elicoptere au efectuat zboruri pe aeroportul internațional Vnukovo, și toate erau aparate AgustaWestland AW139 ale „Rossiya”, ceea ce înseamnă că aparatul Mi-8 în cauză a zburat cel mai probabil cu transponderul oprit.

Elicopterele Mi-6MTV ale „Rossiya” care transportă oficiali guvernamentali importanți sunt echipate cu dispozitive speciale defensive, având de asemenea și alte modificări. Aceste aparate de zbor pot fi văzute în mod obișnuit purtându-l pe Putin în diferite vizite în țară, completând flota sa de avioane Il-96 și alte avioane lung-curier.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa