Prima înfrângere înregistrată vreodată de familia Kennedy în alegeri primare

Prima înfrângere înregistrată vreodată de familia Kennedy în alegeri primare

Joe Kennedy III a devenit primul membru al familiei Kennedy care pierde un scrutin în statul Massachusetts, după ce Ed Markey a câştigat alegerile primare din Partidul Democrat pentru obţinerea unui loc în Senatul american, notează miercuri AFP şi dpa.

După ce John Fitzgerald Kennedy a fost ales membru al Congresului în 1946, fiecare generaţie de politicieni din familia Kennedy a câştigat alegerile primare din Massachusetts.

În vârstă de 39 de ani, Joe Kennedy III şi-a recunoscut înfrângerea marţi noaptea.

Ales pentru Camera Reprezentanţilor în 2013, Joe Kennedy III sperase că devină unul dintre cei doi senatori de Massachusetts. El este considerat reprezentant al aripii progresiste a Partidului Democrat.

După anunţul rezultatelor alegerilor primare democrate din Massachusetts, Ed Markey (74 de ani) a declarat că prioritatea este acum înlăturarea lui Donald Trump de la Casa Albă în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Markey este cotat cu prima şansă în faţa opozantului republican în cursa pentru Senat. Potrivit cotidianului The New York Times, el a obţinut 55% din voturi în alegerile primare democrate desfăşurate marţi în Massachusetts. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...