Prima jucătoare de tenis care o susține pe Simona Halep după noul scandal de dopaj

Prima jucătoare de tenis care o susține pe Simona Halep după noul scandal de dopaj

Prima jucătoare de tenis care i-a transmis un mesaj de susținere Simonei Halep în noul scandal de dopaj a fost franțuzoaica Alize Cornet, care a reacționat la mesajul transmis de Simona Halep pe Instagram.

FOTO Instagram / Simona Halep / Arhivă

Jucătoarea de tenis din Franța, Alize Cornet i-a transmis Simonei Halep mesajul „o să treci peste asta”, într-o postare pe Instagram a jucătoarei românce.

Halep a răspuns instantaneu după anunțul ITIA, acuzând un complot împotriva ei. „Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele”, a transmis Simona Halep.

Și antrenorul Patrick Mouratoglou a avut o reacție după ce Simona Halep a primit o nouă acuzație de încălcare a regulamentului antidoping. „Simona a emis un comunicat în urma hărțuirii la care este supusă. Această situație depășește cu mult limitele acceptabilului", a fost mesajul lui Mouratoglou pe rețelele de socializare.

Simona Halep , suspendată din 22 octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open, înfruntă acum o acuzație diferită, a anunțat oficial Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Într-un comunicat publicat în vineri seară, „Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că Simona Halep a fost acuzată cu o nouă și separată încălcare a Programului Anti-Doping, în legătură cu iregularități apărute în pașaportul său biologic. Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din 22 octombrie 2022, ca urmare a unui test pozitiv la Roxadustat de la US Open”.

Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, se arată în comunicat.

Ce este pașaportul biologic

Pașaportul biologic a fost introdus în tenis în 2014 și este utilizat de entitățile anti-doping pentru a monitoriza în timp variabilele biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului, mai degrabă decât încercarea de a detecta substanța sau metoda de dopaj în sine.

Practic, dacă valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului ies din parametrii normali ai sportivului - „iregularități în pașaportul biologic”, atunci e un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise, conform site-ului oficial al Agenției Internaționale Antidoping (WADA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…