Prima mare crimă de război a Rusiei!/Aproape 600 de oameni au murit în atacul asupra teatrului din Mariupol

Prima mare crimă de război a Rusiei!/Aproape 600 de oameni au murit în atacul asupra teatrului din Mariupol

O investigație a Associated Press a găsit dovezi că atacul asupra teatrului din Mariupol din 16 martie a ucis aproape 600 de persoane aflate în interiorul sau în afara clădirii. Acesta este aproape dublu față de numărul de morți citat până acum, iar mulți supraviețuitori au spus că numărul este și mai mare în realitate.

Teatrul de copii din Mariupol dupa bombardamentFoto: Maxar

Ancheta AP a recreat ceea ce s-a întâmplat în interiorul teatrului în acea zi pe baza relatărilor a 23 de supraviețuitori, salvatori și oameni familiarizați cu noua viață într-un adăpost antiaerian. AP s-a bazat, de asemenea, pe două seturi de planuri ale teatrului, fotografii și videoclipuri realizate în interior înainte, în timpul și după acea zi și feedback de la experții care au revizuit metodologia.

În timp ce sistemele de comunicații sunt picate, iar oamenii vin și pleacă în mod constant, cu amintirile încețoșate de traume, este imposibil de determinat un bilanț exact. Guvernul a estimat inițial că aproximativ 300 de persoane au murit și de atunci a deschis o anchetă pentru crime de război, potrivit unui document obținut de AP.

Jurnaliștii AP au ajuns la un număr mult mai mare prin reconstrucția 3D a planului clădirii revizuit în mod repetat de martori direcți, majoritatea din interiorul teatrului, care au descris în detaliu unde se adăposteau oamenii.

Toți martorii au spus că cel puțin 100 de oameni se aflau într-o bucătărie improvizară chiar în afară teatrului și niciunul nu a supraviețuit. Ei au mai spus că camerele și holurile din interiorul clădirii erau pline, cu aproximativ o persoană la fiecare 3 metri pătrați de spațiu liber.

Ancheta AP respinge de asemenea și afirmațiile Rusiei conform cărora teatrul a fost distrus de forțele ucrainene sau a servit drept bază militară ucraineană. Niciunul dintre martori nu a văzut soldați ucraineni activând în interiorul clădirii. Și nicio persoană nu s-a îndoit că teatrul a fost distrus într-un atac aerian rusesc îndreptat cu precizie către o țintă civilă despre care toată lumea știa că este cel mai mare adăpost antiaerian din oraș, cu copii în el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...