Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO

Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO

Nemții de la Mercedes-Benz au vândut cel puțin unul dintre noile sale vehicule echipat cu software-ul său de conducere autonom „Drive Pilot”, care le permite șoferilor să ia mâinile de pe volan și să facă orice altceva.

Drive Pilot Mercedes Benz. FOTO grupoconcesur.es

Prima mașină cu conducere autonomă de „nivel 3” a fost scoasă la vânzare în SUA – la aproape un an după ce Mercedes-Benz a primit undă verde pentru a vinde vehicule echipate cu software-ul său de pilot automat, denumit „Drive Pilot”, potrivit livescience.com.

Cel puțin un vehicul autonom de nivel 3 a fost vândut acum în America de Nord, pe baza informațiilor de la Departamentul de Vehicule cu Motor (DMV) din California, a raportat Fortune .

Conform unei scale dezvoltate de Society of Automotive Engineers ( SAE ), toate vehiculele sunt clasificate la nivel 6 - unde nivelul 0 este complet manual și nivelul 5 este complet autonom, fără a fi necesară nicio intervenție umană.

Cele mai multe dintre mașinile cu conducere autonomă de pe șosea astăzi sunt de nivelul 1 sau de nivelul 2. Aceasta înseamnă că oferă funcții de „asistență pentru șofer”, inclusiv frânare automată de urgență, avertizare pentru unghiul mort, centrarea benzii și controlul adaptiv al vitezei de croazieră.

Dar, în timp ce aceste funcții de asistență sunt active, șoferul rămâne în controlul vehiculului și trebuie să le supravegheze în mod constant.

În vehiculele cu conducere autonomă de nivelul 3 - cum ar fi mașinile echipate cu sistemul „Drive Pilot” de la Mercedes-Benz - persoana de pe scaunul șoferului nu ar trebui să conducă în mod activ mașina în timp ce funcțiile de conducere automată sunt activate.

Drive Pilot preia controlul vehiculului, ceea ce înseamnă că șoferul își poate lua ochii de la șosea și își poate lua mâinile de pe volan, potrivit unui videoclip promoțional

Primele două mașini de nivel 3 care vor fi comercializate în SUA sunt modelele Mercedes-Benz S-Class și EQS Sedan cu Drive Pilot, care sunt disponibile numai în California și Nevada - deoarece acestea sunt singurele state care au acordat premiul. companiei certificarea.

Compania a primit inițial nivelul 3 SAE în ianuarie 2023 , devenind primul producător auto care a primit o astfel de certificare. Alți producători lucrează la o tehnologie similară, inclusiv BMW în vehiculele sale din Seria 7.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?