Prima misiune a echipei românești de căutare-salvare, în Turcia

Prima misiune a echipei românești de căutare-salvare, în Turcia

Echipa de sprijin din România este formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari.

Salvatorii români acționează în zona Antakia

Echipa de căutare-salvare din România acționează în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

„În aceste momente, echipa de căutare-salvare a României se află într-o misiune de identificare și recuperare a unei familii (soț, soție și copil) surprinse sub dărâmături, în orașul Antakya. Din informațiile pe care le avem la acest moment, părinții răspund la comunicările cu echipa noastră. Clădirea este prăbușită complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut 9 etaje.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune a intervenției echipelor venite în sprijin”, potrivit IGSU.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de altele două majore, cu magnitudini de 6,7 și 7,6. Ankara a cerut ajutor internațional. Ultimul bilanț cunoscut este de peste 3.419 de morţi în Turcia, 1.602 în Siria şi circa 19.500 de răniţi în cele două țări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…