Prima plată pentru un proiect finanţat prin PNRR a fost autorizată. Cseke Attila: Felicit autorităţile, este prima clădire care intră în renovare

Prima plată pentru un proiect finanţat prin PNRR a fost autorizată. Cseke Attila: Felicit autorităţile, este prima clădire care intră în renovare

Conform unui comunicat de presă transmis de MDLPA, proiectul vizează reabilitarea şi eficientizarea termică a clădirii Primăriei Fălticeni şi se numără printre primele şapte contracte din România finanţată prin PNRR încheiate, pe 7 iunie, între autorităţile publice locale şi minister pentru renovarea integrată a clădirilor.

„Felicit autorităţile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că Primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanţare din PNRR, şi sper ca şi celelalte instituţii care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede", a declarat Cseke Attila.

Ministerul a precizat în cadrul comunicatului faptul că instituţia asigură şi o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanţării europene.

Prin Componenta 5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a 4.333 blocuri de locuinţe şi clădiri publice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...