Prima reacție a atletei Claudia Bobocea după argintul de la Europene. Lacrimi de fericire! FOTO

Prima reacție a atletei Claudia Bobocea după argintul de la Europene. Lacrimi de fericire! FOTO

Claudia Bobocea a cucerit medalia de argint în proba de 1.500 metri, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul. După cursă, românca s-a prăbușit la pământ, a fost felicitată de câștigătoarea Laura Muir, apoi și-a declarat fericirea. Ghinionul s-a spart pentru atletismul românesc!

Caludia Bobocea, prăbușită, dar fericită. Foto Facebook

Chiar dacă are 30 de ani, Claudia Bobocea nu și-a pierdut niciodată speranța că va face istorie pentru România. A reușit acum, la Istanbul, și gâmndurile tuturor se îndreaptă spre Olmipiada de la Paris 2024.

Atleta din România a obținut timpul de 4 min 03 sec 76/100, fiind depășită doar de Laura Muir. Locul trei al podiumului a fost obținut de Sofia Ennaoui.

Românca a condus cursa în primii 1300 de metri. Foto Facebook

Românca a condus cursa în primii 1300 de metri. Foto Facebook

Bobocea, din cauza adrenalinei, nu a putut dormi deloc în noaptea de după cursă. Claudia a obținut cea mai mare performanţă a carierei. Săptămâna trecută, Claudia Bobocea a stabilit un nou record național în proba de 1.000 metri, la Birmingham World Indoor Tour Final. A avut timpul de 2 min 35 sec 35/100 și a depășit performanța Doinei Melinte, 2 min 36 sec 91/100, scrie Prosport.

„A fost o cursă grea. S-a schimbat un pic sistemul, nu mai sunt doar nouă concurente, ci 12. Mi-a fi dorit să fie o medalie de aur, din păcate nu s-a putut. E un pas important pentru mine acest argint, de la Europene. Mi-am dat seama că pot încă de acum o săptămână, de la Birmingham, unde a fost practic același podium.

Claudia, felicitată de câștigătoare imediat după finalul cursei. Captură TV

Claudia, felicitată de câștigătoare imediat după finalul cursei. Captură TV

Urmează refacerea! Ne așteaptă un an greu. Așa va fi pentru toți sportivii care intenționează să se califice la Olimpiadă. Vom avea multe competiții în care sper să fiu acolo sus” a spus Claudia Bobocea pentru ProSport.

Și antrenorul ei, Valentin Anghel, s-a arătat fericit: „Este într-o formă fizică deosebită. Am avut mare încredere în ea și s-a dovedit că e justificată. Nu aș putea spune ca a fost avantajată, mă refer la culoarul de pe care a concurat…s-a alergat pe 12 culoare, nu mai sunt doar nouă atlete.

Exemplu de dăruire a Claudiei Bobocea. Foto Facebook

Exemplu de dăruire a Claudiei Bobocea. Foto Facebook

E înghesuială mare la start, iar în momentul în care pleci în cursă trebuie să dai bine din coate, așa cum spunem noi în atletism, pentru a putea face față, pentru a te putea impune de la început. Mi-am dat seama că o să câștige încă de la debut. Era foarte motivată! Cu o săptămână înainte, la Birmingham World Indoor Tour Final, s-a alergat în aceeași formulă!

Ea a doborât recordul național care aparținea doamnei Doina Melinte. Dânsa e aici cu noi și îi mulțumim pentru susținere. Acum, Claudia e înscrisă în galeria importantă a atletelor din România. Ne-am fi dorit să câștige cursa pentru a auzi imnul național, care nu s-a mai auzit din 2015 la o astfel de competiție”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...