Prima reacție a Guvernului după descinderile DNA: Au fost percheziţii în 4 birouri ale instituţiei privind concursurile pentru ocuparea unor funcţii de consilier, organizate în aceeaşi zi

Perchezitiile procurorilor DNA de luni de la sediul Guvernului s-au desfasurat intre orele 15:00 si 19:00 in patru birouri ale Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul si au vizat concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier 1 si consilier 2, organizate de acest minister in aceeasi zi, precizeaza institutia, intr-un comunicat. "Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului si din minister - respectiv Comisia de concurs, au fost facute fotografii si filmari pe toata perioada perchezitiilor", mai precizeaza Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul.

Comisarul a scris marti dimineata, citand Hotnews.ro, ca procurorii DNA au facut luni perchezitii la sediul Secretariatului General al Guvernului, unde cerceteaza posibila trucare a unui concurs de angajari pentru Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. Vizata de cercetari ar fi si Iulia Teodorescu, consilier la SGG, fosta purtatoare de cuvant la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul in Guvernul Ciolos si fosta ziarista.

Comunicatul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul:

In cursul zilei de luni , 31 iulie, mai multi procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul DNA Bucuresti au efectuat perchezitii, in baza unui mandat de perchezitie domiciliara emis de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala, in patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, care are sediu principal in Palatul Victoria.

Perchezitia s-a desfasurat intre orele 15.00 si 19.00 si a vizat concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier 1 si consilier 2, organizate de catre minister in aceeasi zi.

Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului si din minister - respectiv Comisia de concurs, au fost facute fotografii si filmari pe toata perioada perchezitiilor.

Dorim ca ancheta sa se desfasoare cat mai repede si sa aflam adevarul, astfel incat sa stim daca au fost comise fapte in afara legii.

Ne exprimam pe aceasta cale increderea in corectitudinea actiunilor intreprinse de catre autoritatile statului, precum si in competenta si corectitudinea justitiei din Romania.

Si Directia Nationala Anticoruptie facuse, marti dimineata, primele precizari despre perchezitiile care au avut loc luni la sediul Guvernului. "In cursul zilei de 31 iulie 2017, intre orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in sediul unei institutii publice din Bucuresti. Perchezitiile au fost efectuate in cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Sectiei de combatere a coruptiei, dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie comise in cursul lunii iulie 2017", a aratat DNA.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake