Prima rusoaică arestată pentru înaltă trădare după ce ar fi trimis bani trupelor ucrainene

Prima rusoaică arestată pentru înaltă trădare după ce ar fi trimis bani trupelor ucrainene

Serviciile speciale din Rusia au arestat o moscovită suspectată de înaltă trădare pentru că a trimis bani armatei ucrainene, a informat sâmbătă agenţia TASS, preluată de EFE.

La Moscova Kremlinul a sărbătorit cu un concert un an de la invazia Ucrainei FOTO Profimedia

"A fost dejucată o activitate ilegală a unei locuitoare a Moscovei, implicată în înaltă trădare sub forma prestării de ajutor Forţelor Armate ale Ucrainei", potrivit comunicatului Serviciului Federal de Securitate (FSB), citat de agenţia de presă rusă.

Suspecta a fost reţinută în timp ce încerca să iasă din ţară.

Femeia a fost arestată pentru 60 de zile, potrivit unei decizii a tribunalului Lefortovo din Moscova. Odată încheiată ancheta, femeia riscă o pedeapsă cuprinsă între 12 şi 20 de ani de închisoare.

Potrivit apărătorilor drepturilor omului din Rusia, acesta este prima situaţie în care acordarea de ajutor trupelor ucrainene duce la deschiderea unui caz penal pentru înaltă trădare .

Un rus a fost condamnat pentru trădare după ce a încercat să se înroleze în armata ucraineană

Curtea Supremă din Crimeea l-a condamnat pe un locuitor din Sankt Petersburg la șase ani de închisoare și muncă silnică după ce l-a găsit vinovat de trădare pentru că a trecut ilegal frontiera pentru a se înrola în armata ucraineană, a relatat vineri agenția de presă RIA Novosti.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, dar care are în jur de 40 de ani, ar fi încercat vara trecută să ajungă în portul ucrainean Odesa traversând înot Marea Neagră din Crimeea ocupată, pe o distanță de aproximativ 180 de kilometri.

Bărbatul a fost reținut de polițiștii de frontieră ruși după ce a înotat timp de două zile, a relatat agenția de presă Interfax.

În iulie, președintele rus Vladimir Putin a semnat noi amendamente la legea rusă privind trădarea, adăugând "dezertarea de partea inamicului" pe lista infracțiunilor de trădare, orice persoană găsită vinovată riscând între 12 și 20 de ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”