Prima sportivă din România calificată la Jocurile Olimpice de la Paris. Este atletă la clubul Steaua

Prima sportivă din România calificată la Jocurile Olimpice de la Paris. Este atletă la clubul Steaua

Delvine Relin Meringor, atletă română de origine kenyană, urmează să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Paris. Anunțul a fost făcut de clubul CSA Steaua, unde sportiva este legitimată, în urma obținerii unui rezultat remarcabil.

Delvine Relin Meringor va participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 FOTO Facebook

Locul al treilea la Maratonul de la Barcelona

Stelista Delvine Relin Meringor , antrenată de Valentin Anghel, și-a asigurat locul la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după victoria de la Maratonul de la Barcelona. Atleta a încheiat cursa pe locul trei, cu timpul de 2 ore, 20 de minute și 48 de secunde. Astfel, ea a realizat baremul de participare la Olimpiadă.

Meringor, care a reuşit al doilea timp din istoria probei în România, este primul sportiv român care obţine calificarea la JO 2024, potrivit unei postări pe Facebook a clubului Steaua București.

Cursa a fost câştigată de atleta etiopiană Zeineba Yimer Worku, cu timpul de 2 h 19 min 44 sec, iar pe poziţia a doua s-a clasat kenyana Selly Chpeyego, cu timpul de 2 h 20 min 04 sec.

Competiţia, aflată la a 44-a ediţie, s-a desfăşurat cu participarea a 15.200 de alergători, dintre care 3.600 în proba feminină de maraton.

La masculin s-a impus kenyanul Marius Kimutai, în 02 h 05 min 06 sec, urmat de marocanul Othmane El Goumri, 02 h 05 min 12 sec, şi de un alt kenyan, Kaan Kigen Ozbilen, 02 h 05 min 37 sec.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...