Primare democrate: Elizabeth Warren îl depăşeşte pe Joe Biden într-un stat-cheie (sondaje)

Primare democrate: Elizabeth Warren îl depăşeşte pe Joe Biden într-un stat-cheie (sondaje)

Pentru prima dată în cursa democrată pentru Casa Albă, senatoarea progresistă Elizabeth Warren îl depăşeşte potrivit unui sondaj pe fostul vicepreşedinte Joe Biden în Iowa, stat-cheie pentru că va fi primul care va vota în cursul primarelor, notează AFP.

Elizabeth Warren, cu 22% din intenţiile de vot, conduce în faţa lui Joe Biden (20%) care, la rândul său, îl devansează pe senatorul independent Bernie Sanders (11%), potrivit acestei anchete realizate în comun de jurnalul Des Moines Register, Mediacom şi canalul CNN.

Niciun alt candidat nu atinge un rezultat cu două cifre în acest stat agricol din Midwest, potrivit sondajului publicat sâmbătă seară venind să confirme trendul favorabil pe care s-a înscris Elizabeth Warren în ultimele săptămâni.

Joe Biden, fost vicepreşedinte democrat al lui Barack Obama, rămâne însă la nivel naţional favoritul sondajelor pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în noiembrie 2020. Miliardarul republican, în căutarea unui alt mandat de patru ani, va fi cu siguranţă învestit de partidul său.

Joe Biden şi Elizabeth Warren au amândoi peste 70 de ani, dar primul, 76 de ani, suscită mai multe probleme legate de vârstă şi starea sa de sănătate, în comparaţie cu a doua, 70 de ani şi creditată cu o campanie dinamică.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”