Primăria București a respins cererea pentru un miting joi la Ateneu, unde are loc ceremonia cu șefii instituțiilor UE. Organizatorii spun că ei vor participa totuși la miting

Primăria București a respins cererea pentru un miting joi la Ateneu, unde are loc ceremonia cu șefii instituțiilor UE. Organizatorii spun că ei vor participa totuși la miting

Primăria București a respins cererea pentru un miting joi la Ateneu, unde are loc ceremonia cu șefii instituțiilor UE. Organizatorii spun că ei vor participa totuși la miting.

Comisia de ordine publică a Primăriei București a respins miercuri solicitarea pentru un miting desfășurat joi la Ateneul Român, solicitare depusă de protestatarul Cristian Dide, fondatorul asociației Evoluție în Instituție, a declarat pentru  G4Media.ro viceprimarul Aurelian Bădulescu. Motivul respingerii e faptul că pentru acel spațiu există deja o cerere din partea Guvernului pentru evenimentul public prilejuit de preluarea președinției rotative a UE.

Mitingul de joi, intitulat ”Vrem Europa, nu dictatură”, fusese anunțat însă pe Facebook de alte organizații civice (Rezistența, Corupția Ucide, Inițiativa Romania și Geeks 4 Democracy), care nu au depus la primărie o cerere de autorizare.

Atât reprezentanții celor patru organizații, cât și Cristian Dide au declarat pentru G4Media.ro că vor merge joi seară la Ateneu, unde vor manifesta. ”Noi vom fi prezenți la miting”, a declarat Cătălin Teniță, fondator Geeks 4 Democracy.

”Doar dl Cristian Dide a depus trei solicitări pentru adunări publice. Una dintre ele era pe data de 10 ianuarie intre orele 6-22, solicitare la care a renunțat în ședința de azi a comisiei de ordine publică. O alta era pentru joi, 10 ianuarie, orele 15-22 în parcul din fața Ateneului Român. Comisia de ordine publică a respins solicitarea, motivul fiind prevederea legală care interzice desfășurarea a două evenimente publice în același timp. Secretariatul general al Guvernului, în urma solicitării depuse la Comisia de ordine publică, a încheiat un protocol în care sunt reglementate acțiunile și măsurile pentru activitatea de joi prilejuită de preluarea președinției UE”, a declarat pentru GMedia.ro viceprimarul Aurelian Bădulescu.

”Vom merge la miting în virtutea deciziilor CEDO privind adunările pașnice”, a declarat Cristian Dide pentru G4Media.ro.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…