Primăria orașului Ineu a anuțat că apa distribuită populației din zonă nu este potabilă

Primăria orașului Ineu a anuțat că apa distribuită populației din zonă nu este potabilă

Compania de Apă Arad a făcut cunoscut faptul că în câteva localități din zona orașului Ineu apa distribuită populației este improprie consumului uman, fiind recomandat să se folosească doar pentru uz menajer.

"Având în vedere controalele și buletinele de analiză efectuate la Uzina de Apă Ineu, s-a constatat că apa distribuită populației în localitățile Ineu, Gurba, Șicula, Mocrea și Chereluș este neconformă la parametrii de mangan și fier, fapt pentru care a fost restricționată utilizarea ei pentru consumul uman (băut și gătit)", se precizează în înștiințarea trimisă primăriei orașului Ineu de către conducerea Companiei de Apă Arad.

Ca urmare a acestui anunț, primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, a dispus, miercuri, restricționarea consumului de apă potabilă de la rețea în localitățile amintite, cărora le este furnizată apă potabilă de către Uzina de Apă Ineu.

Conform înștiințării transmise de către Compania de Apă Arad, autoritățile publice locale au obligația să identifice surse de apă potabilă pe teritoriul administrat și, până la finalizarea acestei acțiuni, să asigure pentru sugari și copiii de până la trei ani apă potabilă fără plată.

De asemenea, autoritățile publice locale trebuie să anunțe și medicii de familie privind neconformitatea pentru consum uman a apei.

AGERPRES/(AS — autor: Ioan Weisl, editor: Elena Stanciu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale