Primăria orașului Ineu a anuțat că apa distribuită populației din zonă nu este potabilă

Compania de Apă Arad a făcut cunoscut faptul că în câteva localități din zona orașului Ineu apa distribuită populației este improprie consumului uman, fiind recomandat să se folosească doar pentru uz menajer.

"Având în vedere controalele și buletinele de analiză efectuate la Uzina de Apă Ineu, s-a constatat că apa distribuită populației în localitățile Ineu, Gurba, Șicula, Mocrea și Chereluș este neconformă la parametrii de mangan și fier, fapt pentru care a fost restricționată utilizarea ei pentru consumul uman (băut și gătit)", se precizează în înștiințarea trimisă primăriei orașului Ineu de către conducerea Companiei de Apă Arad.

Ca urmare a acestui anunț, primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, a dispus, miercuri, restricționarea consumului de apă potabilă de la rețea în localitățile amintite, cărora le este furnizată apă potabilă de către Uzina de Apă Ineu.

Conform înștiințării transmise de către Compania de Apă Arad, autoritățile publice locale au obligația să identifice surse de apă potabilă pe teritoriul administrat și, până la finalizarea acestei acțiuni, să asigure pentru sugari și copiii de până la trei ani apă potabilă fără plată.

De asemenea, autoritățile publice locale trebuie să anunțe și medicii de familie privind neconformitatea pentru consum uman a apei.

AGERPRES/(AS — autor: Ioan Weisl, editor: Elena Stanciu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!