Primăria Sectorului 1 introduce ''Butonul roşu'' pentru persoanele cu probleme de sănătate din sector

Primăria Sectorului 1 introduce ''Butonul roşu'' pentru persoanele cu probleme de sănătate din sector

Pensionarii şi salariaţii cu venituri reduse domiciliaţi în Sectorul 1, şomerii şi persoanele cu handicap din această zonă administrativă vor beneficia gratuit de un sistem integrat de teleasistenţă, teleurgenţă şi telemedicină implementat de Complexul Multifuncţional Caraiman, informează joi Primăria Sectorului 1.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, este vorba de sistemul "Butonul de panică" ("Butonul roşu") aprobat în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Sector 1.

Prin acest sistem, la mâna pacientului este montată o brăţară pe care o va purta 24 de ore din 24. Totodată, beneficiarului îi va fi pus la dispoziţie un telefon care va trimite un semnal de alertă la Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman funcţional non-stop. În situaţia în care pacientul se simte rău şi consideră că are nevoie de asistenţă medicală va apăsa pe butonul roşu al brăţării, iar telefonul asociat acesteia va apela instant Centrul de Telemonitorizare.

După primirea alertei, specialiştii vor declanşa protocolul de urgenţă care implică acordarea asistenţei medicale de către medicii Complexului Multifuncţional Caraiman, iar, în ultimă instanţă, apelarea la sistemul unic de urgenţă 112.

De acest sistem vor beneficia gratuit pensionarii din Sectorul 1 care au pensia până la 1.500 lei inclusiv, salariaţii cu un salariu net mai mic sau egal cu suma de 1.500 lei, şomerii, persoanele beneficiare de venit minim garantat, persoanele cu handicap, persoanele instituţionalizate în cadrul centrelor rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, alte cazuri aflate în evidenţa serviciilor de asistenţă socială din Sectorul 1, precum şi alte categorii de persoane domiciliate în Sectorul 1 care nu au calitatea de asigurat.

Pe bază de abonament, de sistemul de teleasistenţă, teleurgenţă şi telemedicină "Butonul de panică" pot beneficia contra-cost şi alte categorii de persoane din Sectorul 1. Pensionarii care au pensia cuprinsă între 1.501 şi 2.500 lei şi salariaţii cu un salariu net între 1.501 şi 2.500 lei, pentru a beneficia de acest sistem, trebuie să achite un tarif social, care reprezintă 50% din costul abonamentului. Pensionarii cu pensia de peste 2.500 lei şi salariaţii cu salariul net de peste 2.500 lei vor trebui să achite tariful integral al abonamentului, adică 30 lei pe lună sau 300 lei pe an. AGERPRES/ (AS - autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...