Primăria sectorului 4: Două rute alternative pentru fluidizarea traficului în zona Piața Sudului

Primăria sectorului 4: Două rute alternative pentru fluidizarea traficului în zona Piața Sudului

Primăria sectorului 4 propune bucureștenilor două rute alternative pentru fluidizarea traficului în zona Pieței Sudului, unde se desfășoară lucrări la pasaj, și anume una care face legătura între bulevardul Tineretului și șoseaua Olteniței, iar a doua - între Calea Văcărești și șoseaua Olteniței.

"Soluțiile pe care le-am identificat sunt acelea de a deschide două rute alternative: una care face legătura între bulevardul Tineretului și șoseaua Olteniței, iar a doua este o rută ce face legătura între Calea Văcărești și șoseaua Olteniței. (...) Îmi cer scuze cetățenilor de pe strada Secerei, de pe strada Cărăruia, Fundației Amfiteatru, oamenilor cărora le vom crea un disconfort din cauza traficului deosebit ce se va înregistra pe aceste străzi, însă mizez pe solidaritatea acestora și pe faptul că vor înțelege că este o situație temporară", a declarat miercuri, într-o conferință de presă, primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță.

El a precizat că termenul estimat de finalizare a lucrărilor la pasajul de la Piața Sudului este data de 30 iunie.

"Am solicitat Comisiei de circulație de la nivelul Primăriei Capitalei aviz pentru a avea sens unic dinspre prima rută, cea dinspre bulevardul Tineretului către șoseaua Olteniței și cea de-a doua, sens unic dinspre Calea Văcărești către șoseaua Olteniței. (...) Am solicitat avizele din partea Comisiei tehnice de circulație. Mâine se întrunește această comisie. Este cazul și este timpul să ne asumăm aceste lucruri, cel puțin una dintre aceste rute va funcționa începând de luni", a afirmat primarul sectorului 4.

Potrivit acestuia, traficul pe ambele rute va fi restricționat în perioada weekend-ului.

"Rutele vor fi funcționale de luni până vineri inclusiv. (...) Lucrăm pe străzile adiacente la asfaltare, până duminică toate lucrările vor fi încheiate, inclusiv trotuare, mai ales pe strada Cărăruia. Începând de astăzi, durează două — trei zile până când putem să punem și trotuare", a menționat Băluță.

Primarul a spus că circulația va fi dirijată de polițiștii locali.

"Pe ambele străzi vom avea circulația dirijată de polițiștii locali de la nivelul Primăriei sectorului 4, iar dacă vom avea parte de sprijin logistic din partea Primăriei Capitalei vizavi de polițiștii locali ai municipiului București, de la Circulație, aceștia vor fi de mare folos. (...) Vor fi restricționate traficului greu, vor fi restricții de viteză, sunt lucruri pe care le-am solicitat Comisiei de circulație de la nivelul Primăriei Capitalei", a afirmat Băluță.

El a susținut că zona Piața Sudului reprezintă "inima sectorului 4". "Din nefericire, această inimă, din cauza lipsei de profesionalism, lipsei de implicare pe care am sesizat-o din partea Primăriei Capitalei, tinde să facă infarct", a mai spus primarul interimar.

Băluță a menționat că pasajul de la Piața Sudului este executat, până în prezent, în proporție de 26%, termenul estimat de finalizare a lucrărilor fiind data de 30 iunie. "El trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2015, fiind realizat în proporție de 90% pe fonduri europene. Din cauza faptului că nu s-a respectat acest termen, Primăria Capitalei a pierdut finanțarea europeană. Acum termenul a fost prelungit până la data de 30 iunie, iar dacă nu se respectă nici această dată, Primăria trebuie să dea înapoi și banii decontați", a adăugat edilul.

Primăria Municipiului București preciza, pe 17 februarie, că lucrările la pasajul rutier de la Piața Sudului au avansat , realizându-se 40% din proiect, față de 20% la începutul lunii ianuarie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...