Primăria Suceava a pus la dispoziţia cadrelor medicale 300 de locuri de cazare

Primăria Suceava a pus la dispoziţia cadrelor medicale 300 de locuri de cazare

Primăria Suceava a pus la dispoziţia cadrelor medicale din Suceava locuri de cazare, după ce comandantul medical al municipiului, secretarul de stat Ionel Paul Oprea, a anunţat că doreşte ca tot personalul să fie testat la infecţia cu noul coronavirus, să fie izolat de familie şi de zona citadină pentru a se evita răspândirea bolii.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă online, că în acest sens au fost puse la dispoziţia personalului medical 100 de camere în două hoteluri din municipiu şi 116 locuri în căminele Colegiului Naţional "Spiru Haret", fiind asigurate circa 300 de locuri da cazare.

"Sunt alături de cadrele medicale, dar în această perioadă nu avem încotro. Trebuie să fim disciplinaţi, trebuie să respectăm regulile în acest fel să gestionăm acest focar de infecţie de la Spitalul Judeţean", a spus Lungu.

Totodată, el a spus că Primăria Suceava a mai închiriat 100 de camere pentru persoanele care intră în carantină instituţionalizată, de la 1 martie asigură alimente şi apă persoanelor carantinate, celor aflate în autoizolare, iar în prezent şi cadrelor medicale care au nevoie de acest sprijin.

Pe de altă parte, Lungu a anunţat că, de la începutul acestei săptămâni, a început distribuirea a 500 de pachete cu alimente persoanelor vulnerabile din municipiu, precizând că sucevenii care au anumite nevoi pot apela la numărul de telefon pus la dispoziţia acestora.

"Nu ascund faptul că mă contactează persoane care îmi spun că nu au ce mânca, nu au produse alimentare", a spus primarul, adăugând că toate persoanele care au probleme să sesizeze primăria, iar cei care sunt în situaţii de dificultate vor primi pachete până la Paşti.

"Este o perioadă dificilă. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate", a precizat Lungu.

El a făcut apel la populaţie să respecte ordonanţele militare şi să aibă răbdare până se vor relaxa măsurile impuse de Starea de Urgenţă.

"Este obligatorie purtarea măştii sau a unui fular, eşarfe, să-şi acopere gura, faţa.Trebuie să fim responsabili. Cifrele nu ne ajută. Nu trebuie să ne relaxăm cu aceste măsuri. Vă rog să avem răbdare", a mai spus Lungu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 Pensia specială încasată de nevasta lui Iordache, dublată de la 2500 la 5200 € / lună în guvernarea PSD

4 Un text despre femei care merită citit...

5 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten / Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de con…