Primăria Timişoara, eliminată de la masa credală, în procedura de insolvenţă a Colterm

Primăria Timişoara, eliminată de la masa credală, în procedura de insolvenţă a Colterm

Primăria Municipiului Timişoara a anunţat, luni seara, că va contesta decizia consorţiului care administrează acum Colterm, în insolvenţă de la masa credală, pe care o consideră "absurdă şi inexplicabilă".

"Decizia consorţiului condus de Alfa &, Quantum Consulting SPRL, administratorul judiciar al Colterm, de a elimina Timişoara, reprezentată de Primărie, de la masa credală în procedura insolvenţei este absurdă şi inexplicabilă. Primăria Timişoara plăteşte pentru Colterm, din banii timişorenilor, datorii din trecut pe care este absolut normal ca administratorul judiciar să le recunoască. Primăria Timişoara va contesta în instanţă această decizie", arată un comunicat al Biroului de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Potrivit administraţiei Fritz, Primăria Timişoara plăteşte lunar, până în decembrie 2023, suma de 1.700.000 de lei către E.On, în contul datoriei pe care Colterm făcut-o pentru gazul consumat în 2014.

"Tot Primăria Timişoara depune eforturi zi de zi pentru a ţine această companie pe linia de plutire. Astăzi, de exemplu, au fost viraţi 7.100.000 de lei - o sumă enormă şi care reprezintă un efort uriaş al oraşului - pentru ca societatea să poată să achiziţioneze în continuare combustibil. În aceste condiţii, eliminarea Primăriei Timişoara de la masa credală este pe cale să producă prejudicii majore oraşului şi demonstrează faptul că mizele sunt altele decât bunul mers al sistemului de termoficare şi interesele timişorenilor", menţionează comunicatul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia