Primăria unui oraș din Italia oferă 150 de euro pentru chirie oricui alege să trăiască aici VIDEO

Primăria unui oraș din Italia oferă 150 de euro pentru chirie oricui alege să trăiască aici VIDEO

Tot mai multe orașe italiene se confruntă cu îmbătrânirea populației. Astfel, primăria orașului Mantua a anunțat că va acorda lunar suma de 150 de euro pentru chirie oricărei persoane dispuse să se mute aici.

100 de cereri vor fi aprobate în fiecare an. Foto Captură video YouTube

Dacă adăugăm îmbătrânirea populației la datele privind scăderea ratei natalității, în majoritatea orașelor italiene, în următorii ani, în majoritatea orașelor italiene vor fi mai multe persoane care nu lucrează decât cele care lucrează", a declarat primarul orașului, Mattia Palazzi, conform ȘtiriDiaspora.

Trebuie să creștem populația rezidentă pentru următorii ani, sporind numărul persoanelor care lucrează și produc venituri pentru a permite municipalității să facă față cheltuielilor publice de asistență socială”, a mai precizat edilul.

De aceea , Primăria a pus deoparte circa 400.000 de euro pentru a acorda subvenții celor 100 de persoane care doresc să se stabilească în oraș. 200.000 vor fi utilizați în acest an, iar suma de bani rămasă va fi folosită în anul 2024.

Cei care vor să încaseze lunar suma de 150 de euro t rebuie să încheie un contract de închiriere pentru minimum un an. Persoanele care pot beneficia de acești bani ar trebui să primească lunar un salariu de circa 1.200-1.500 de euro, însă, pentru moment, nu a fost transmis pragul de venit.

În plus, atât familiile, cât și persoanelor singure pot depune cereri, care vor fi disponibile spre sfârșitul verii, pentru a primi ajutorul financiar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?