Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Tribunalului Bacău

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Tribunalului Bacău

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, va sta în următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, potrivit unei decizii luate, joi, de Tribunalul Bacău. Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Judecarea cauzei s-a făcut în prezența avocatului lui Stavarache, primarul fiind internat în secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Bacău, după ce în data 1 martie, în timpul derulării unui termen din proces, i s-a făcut rău în sala Tribunalului.

În cursul ședinței de judecată de joi procurorul DNA a cerut arestarea preventivă a primarului pentru încălcarea cu 'rea credință", prin fapte reliefate de ,,indicii certe", a regulilor presupuse de măsura controlului judiciar în care se afla Stavarache. El ar fi luat legătura cu martori în dosar, fapt ce îi poate influența direct și indirect, creând presiuni asupra acestora, potrivit procurorilor.

Avocatul lui Stavarache, Antonio Obadea, ceruse, inițial, să fie fixat un nou termen pentru respectiva ședință de judecată, prin care urma să se stabilească regimul juridic al primarului în perioada următoare, pentru o dată când Stavarache va putea să fie prezent în sala de judecată. De asemenea, solicitase să nu mai fie prelungită măsura controlului judiciar pentru clientul său, decisă de instanță până pe 6 martie. Cum instanța a hotărât continuarea ședinței de judecată, avocatul a revenit și a solicitat menținerea respectivei măsuri, motivând pe faptul că Stavarache nu s-a manifestat ca ,,un pericol social", iar unii dintre denunțătorii la DNA nu sunt creditați drept martori în proces.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA se indica faptul că, în perioada 2008 — 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul altor trei inculpați, Liviu Goian, Constantin Apostol și Liviu Cenușă, ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani, potrivit denunțurilor formulate de trei dintre aceștia la DNA, diverse sume de bani pentru sponsorizări, care, însă nu se regăsesc în contabilitățile entităților pentru care au fost solicitați. În același dosar este judecat și omul de afaceri Costel Cășuneanu, cel care nu a recunoaște că ar fi dat mită lui Stavarache ori interpușilor săi.

Pentru cei vizați în dosar acuzațiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mita.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...