Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel din capitala Republicii Moldova au respins cererea avocaților de a-l cerceta în stare de libertate, informează IPN și Radio Chișinău.

'Dorin Chirtoacă este nevinovat, iar acuzațiile aduse sunt nefondate', a declarat avocata Tatiana Iovu pentru presă, transmite IPN.

Tatiana Iovu a mai spus că la încheierea pronunțată de către prima instanță au fost admise încălcări de procedură care, în mod inevitabil, duceau la casarea acestei hotărâri, și că acuzarea de stat nu a prezentat nicio probă care să justifice arestul la domiciliu.

Comentând absența lui Dorin Chirtoacă de la ședința de judecată, Tatiana Iovu a spus că este dreptul lui Dorin Chirtoacă să nu vină în instanță.

Primarul capitalei a fost reținut pe 25 mai. O zi mai târziu i s-a înaintat învinuirea pentru trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată și a fost plasat în arest la domiciliu.

Socialiștii proruși au anunțat luni că au colectat numărul necesar de semnături pentru organizarea și desfășurarea unui referendum local cu privire la demiterea primarului general al municipiului Chișinău.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!