Primarul Daniel Tudorache a înființat comisia care să negocieze preluarea clubului de fotbal Rapid

Primarul Daniel Tudorache a înființat comisia care să negocieze preluarea clubului de fotbal Rapid

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat, luni, că a înființat o comisie care să înceapă negocierile cu cei care dețin palmaresul clubului Rapid, în vederea preluării acestuia.

Edilul a precizat în cadrul unei conferințe de presă că înființarea comisiei a fost realizată în baza unei dispoziții de primar, după ce Consiliul local al Sectorului 1 a respins un proiect de hotărâre în acest sens. El a subliniat, de asemenea, că inițiativa a apărut în urma unor discuții cu bucureșteni din zona Giulești, Bucureștii Noi, Chitila, care i-au adresat cererea de a revigora clubul sportiv care activează pe raza Sectorului 1 și care a fost înființat la Atelierele Grivița.

"Le-am explicat din capul locului: este o comisie, care are rolul de a discuta, de a intra în dialog. Oricum, investiția pe care noi o facem și în polo și în handbal și în judo și în tenis — toate trec prin Consiliu. Deci, urmează să ajung cu fiecare investiție în Consiliul Sectorului 1. Ei au considerat că este un proiect al primarului. (...) Consilierii USR și PNL au motivat că au fost anunțați cu două zile înainte, dar le-am spus: 'Nu implică bani, în prima fază'. De ce mă grăbesc? Pentru că dacă tot dorim să le dăm o mână de ajutor, trebuie să o facem măcar în perioada verii, când este pauză competițională. Deci trebuie să rezolvăm această problemă, până la sfârșitul lunii. Mi-au blocat acest proiect, dar întotdeauna găsim soluții", a declarat el.

Edilul a menționat de asemenea că dorește să pună la masa negocierilor toate entitățile care fac parte din clubul Rapid. Totodată, a vorbit și cu președinta CS Rapid, Valentina Caciureac, despre cheltuielile anuale pe care le presupune întreținerea clubului, fiind vorba de peste 1 milion de euro.

Tudorache a anunțat că a discutat despre această intenție atât cu premierul Mihai Tudose, cât și cu primarul general, Gabriela Firea.

"Am anunțat-o acum patru sau cinci zile de intenția mea, mi se pare normal. Și i-am și spus de ce: Clubul Rapid a fost înființat la Atelierele Grivița în 1923 și, din câte știu, Atelierele Grivița sunt în continuare în Sectorul 1", a adăugat el.

Primarul a declarat că a auzit că pentru palmares ar fi vehiculată suma de 200.000 de euro, dar apreciază că aceasta ar fi mult prea mare. El a subliniat că și-ar dori ca pe viitor clubul să aibă echipă de copii și de juniori.

"Vreau ca un copil care dorește să facă fotbal pe raza Sectorului 1 să vină la acea echipă. (...) Vreau ca acest club să funcționeze și să aibă performanță în fotbal", a spus el.

De asemenea, primarul și-a exprimat nedumerirea legată de faptul că reprezentanții opoziției nu au sprijinit proiectul pentru înființarea comisiei de negociere.

"Mi se pare penibil. Liderul de grup de la PNL să fie rapidist și să voteze cum i-a dictat șeful lui de partid? Adică, unde-i inima? Unde-i creierul? Ei sunt aici trimiși nu să voteze cum le solicită liderul de la partid, ci cetățeanul", a spus el.

În condițiile în care consilierii USR au anunțat vineri seara că au decis să nu mai voteze nicio inițiativă care nu respectă termenul de înștiințare de cinci zile dinaintea unei ședințe ordinare de Consiliu local și că primarul are posibilitatea să reintroducă pe ordinea de zi a următoarei ședințe aceeași problemă, cu documentația necesară, Daniel Tudorache a replicat că acesta este un pretext.

"Acesta e pretextul lor. E adevărat, era o urgență, a fost introdus pe ordinea suplimentară, dar ăsta e pretext", a susținut edilul.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...