Primarul din Caracal, tatăl patronului firmei unde s-au produs exploziile de la Crevedia, despre pompierii răniţi: „E problema lor”

Primarul din Caracal, tatăl patronului firmei unde s-au produs exploziile de la Crevedia, despre pompierii răniţi: „E problema lor”

Tatăl patronului firmei unde a avut loc explozia de la Crevedia a venit cu o declarație neobișnuită privind consecințele deflagrației, considerând despre pompierii angajați în stingerea incendiului că e „treaba lor”, în ceea ce privește rănile suferite.

Zeci de pompieri au fost răniți FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un interviu pentru România TV, imediat după incendiu, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a vorbit despre tragedia produsă la firma fiului său, Ionuţ Doldurea. Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: „Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”, a precizat edilul, potrivit Antena 3 .

Ion Doldurea a zis că în momentul exploziei se afla în străinătate unde se pregătea să participe la o conferință, dar va reveni de urgență în România cu primul avion. De asemenea, acesta a mai că fiul său „discută acum cu procurorii”.

Mai multe explozii urmate de incendii la o stație GPL au avut loc, sâmbătă seară, în Crevedia. O persoană a murit, iar mai mulți civili au suferit arsuri, doi fiind în stare extrem de gravă. Cel puțin două persoane sunt date dispărute. 39 de pompieri au fost răniți în a doua explozie puternică produsă în jurul orei 21.00. În total, sunt 58 de victime

Începe scandalul politic

În timp focul nici nu fusese stins, au început atacurile politice.

România trece din nou printr-o tragedie. Surse afirmă pentru presă că firma care administra depozitul GPL din Crevedia aparține fiului primarului PSD. În acest sistem corupt și decăzut moral, 26 de pompieri ajung la spital pentru că intervin la explozie. Patru pacienți în stare gravă sunt trimiși în Italia și în Belgia”, a scris pe Facebook Cătălin Drulă.

Replica a venit de la Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD. „O tragedie a lovit astăzi o comunitate din România. Eroii, și cuvântul este exact, au fost iarăși la datorie. Datorie care, așa cum au jurat, poate merge până la sacrificiul suprem. Un neterminat, care duhnește a securitate, aia veche, nu securitatea în muncă, vede în orice tragedie o scară pe care să se cațere în speranța ieșirii din irelevanța în care și-a dus partidul și speranțele celor ce i-au crezut”, a punctat senatorul PSD.

„Drulă(u), mic pechinez care își înregistra musafirii și care a produs milioane de euro în cont în exercițiul ministeriatului, își permite să profite politic de această tragedie, uitând că a fost parte a unui guvern. Parte care a avut ministerul sănătății. Care a avut ministerul de interne pe vremea altui nimeni, Cioloș pe numele lui. Drulă la guvern a însemnat corupție imensă (PNRR), miliarde pe vaccinuri inutile, angajări de incompetenți (soțul ministresei sănătății), demagogie nesfârșită și altele, nenumărate, pe care le știți. Nu pot să-i spun decât rușine, Drulă!”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat