Primarul din Copenhaga a demisionat în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală

Primarul din Copenhaga a demisionat în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală

Primarul capitalei daneze Copenhaga, Frank Jensen, a demisionat luni, după ce a recunoscut că s-a făcut vinovat de mai multe ori de hărţuiri sexuale, transmite Reuters.

'Aş dori să le cer iertare femeilor pe care le-am ofensat', a spus Jensen, care a renunţat şi la funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, formaţiunea de guvernământ din Danemarca.

Primarul, în funcţie din 2010, şi-a prezentat demisia în urma acuzaţiilor formulate de două femei. Una din ele a descris într-un articol publicat vineri de cotidianul Jyllands-Posten hărţuirile sexuale la care a fost supusă în 2012 şi 2017. Ambele incidente au avut loc la evenimente sociale şi au implicat atingeri nedorite.

Jensen a explicat pe Facebook că a făcut parte dintr-o cultură 'dăunătoare' şi 'veche' din partid. În vârstă de 59 de ani, din care peste 30 în politică, el a fost ministru al justiţiei şi al cercetării în anii 1990 şi la începutul anilor 2000.

Şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, a declarat că ia 'foarte în serios' acuzaţiile. 'Este evident că noi, în Partidul Social Democrat, avem probleme, iar asta trebuie să se schimbe acum', a spus ea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!