Primarul din Dâmbovița care s-a făcut singur cetățean de onoare a fost depășit: Viceprimarul Chișinăului s-a numit singur primar interimar

Primarul din Dâmbovița care s-a făcut singur cetățean de onoare a fost depășit: Viceprimarul Chișinăului s-a numit singur primar interimar

Ruslan Codreanu, viceprimar al orașului Chișinău, s-a numit el însuși primar interimar printr-o dispoziție, fără un vot al Consiliului Municipal, scriu publicațiile moldovene Agora și Realitatea. Anunțul a fost făcut de către președintele consilierilor liberali (opoziție), Ion Cebanu, precum și de liderul consilierilor socialiști.

„Suntem în premieră când avem un primar interimar numit de el însuși. Iată dispoziția, unde scrie ”îmi asum asigurarea funcției de primar interimar”. Lucrurile devin din ridicol în grav”, a spus Ion Cebanu, potrivit Agora.

Șeful Direcției asistență juridică din Primăria Chișinău, Valeriu Bogdan, a declarat că dispoziția este legală. „Consiliul Municipal intervine privind asigurarea interimatului doar în cazul când această funcție nu are cine s-o ocupe”, a explicat acesta.

Reamintim că în Primăria Chișinău există un vid de putere fără precedent după ce justiția a invalidat rezultatul alegerilor locale, câștigate de Andrei Năstase (opoziție). Anterior, primarul Dorin Chirtoacă demisionase, la fel ca și primarul interimar Silvia Radu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…