Primarul din Dâmbovița care s-a făcut singur cetățean de onoare a fost depășit: Viceprimarul Chișinăului s-a numit singur primar interimar

Primarul din Dâmbovița care s-a făcut singur cetățean de onoare a fost depășit: Viceprimarul Chișinăului s-a numit singur primar interimar

Ruslan Codreanu, viceprimar al orașului Chișinău, s-a numit el însuși primar interimar printr-o dispoziție, fără un vot al Consiliului Municipal, scriu publicațiile moldovene Agora și Realitatea. Anunțul a fost făcut de către președintele consilierilor liberali (opoziție), Ion Cebanu, precum și de liderul consilierilor socialiști.

„Suntem în premieră când avem un primar interimar numit de el însuși. Iată dispoziția, unde scrie ”îmi asum asigurarea funcției de primar interimar”. Lucrurile devin din ridicol în grav”, a spus Ion Cebanu, potrivit Agora.

Șeful Direcției asistență juridică din Primăria Chișinău, Valeriu Bogdan, a declarat că dispoziția este legală. „Consiliul Municipal intervine privind asigurarea interimatului doar în cazul când această funcție nu are cine s-o ocupe”, a explicat acesta.

Reamintim că în Primăria Chișinău există un vid de putere fără precedent după ce justiția a invalidat rezultatul alegerilor locale, câștigate de Andrei Năstase (opoziție). Anterior, primarul Dorin Chirtoacă demisionase, la fel ca și primarul interimar Silvia Radu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…