Primarul din Dâmbovița care s-a făcut singur cetățean de onoare a fost depășit: Viceprimarul Chișinăului s-a numit singur primar interimar

Primarul din Dâmbovița care s-a făcut singur cetățean de onoare a fost depășit: Viceprimarul Chișinăului s-a numit singur primar interimar

Ruslan Codreanu, viceprimar al orașului Chișinău, s-a numit el însuși primar interimar printr-o dispoziție, fără un vot al Consiliului Municipal, scriu publicațiile moldovene Agora și Realitatea. Anunțul a fost făcut de către președintele consilierilor liberali (opoziție), Ion Cebanu, precum și de liderul consilierilor socialiști.

„Suntem în premieră când avem un primar interimar numit de el însuși. Iată dispoziția, unde scrie ”îmi asum asigurarea funcției de primar interimar”. Lucrurile devin din ridicol în grav”, a spus Ion Cebanu, potrivit Agora.

Șeful Direcției asistență juridică din Primăria Chișinău, Valeriu Bogdan, a declarat că dispoziția este legală. „Consiliul Municipal intervine privind asigurarea interimatului doar în cazul când această funcție nu are cine s-o ocupe”, a explicat acesta.

Reamintim că în Primăria Chișinău există un vid de putere fără precedent după ce justiția a invalidat rezultatul alegerilor locale, câștigate de Andrei Năstase (opoziție). Anterior, primarul Dorin Chirtoacă demisionase, la fel ca și primarul interimar Silvia Radu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție