Primarul din Mogoșoaia, după ce ANI a sesizat Parchetul: Consider că nu am încălcat legea

Primarul din Mogoșoaia, după ce ANI a sesizat Parchetul: Consider că nu am încălcat legea

Edilul din comuna Mogoșoaia a afirmat că nu a încălcat legea și nu a dobândit niciun beneficiu, el sau vreun membru al familiile sale, de pe urma exercitării mandatului. Paul Precup susține că sesizarea Pachetului de către ANI este „surprinzătoare pentru mine”.

Paul Precup, primarul comunei Mogoșoaia FOTO: Arhivă

„Sesizarea Parchetului de către ANI este surprinzătoare pentru mine. Totuși apreciez că a fost făcută ca urmare a interpretării prevederilor legale de către juriștii acestei instituții. Raționamentul le aparține, dar eu îmi mențin punctul de vedere că nu am încălcat legea si nici nu înțeleg cum se putea proceda la implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală în alt mod decât cel pe care l-am urmat. Apreciez că diferendumul de opinie se va tranșa în cele din urmă în instanță. Voi aduce toate argumentele juridice și voi demonstra că am respectat legea”, susține edilul comunei Mogoșoaia.

Paul Precup susține în continuare că „ proiectul Sectorului Zero este unul extrem de util comunei, deoarece este un model de dezvoltare urbană inovator care nu a mai fost folosit în România și foarte mulți sunt deranjați de acest lucru, pentru că nu mai pot să își satisfacă interesele imobiliare”.

„Acest proiect asigură o dezvoltare corectă și coerentă, fixează cadrul normativ pentru a nu se mai construi haotic și planifică realizarea construcțiilor necesare unei comunități: școală, spital, spații administrative, secție de pompieri și poliție. Într-un cuvânt, proiectul Sectorului Zero nu lasă dezvoltarea teritorială la latitudinea pieței și a intereselor speculatorilor, iar planificarea urbană rămâne în competența statului și a autorităților locale conform prevederilor legale”, a adăugat edilul.

Primarul a precizat că a lucrat la acest proiect alături de juriști și avocați competenți, iar din acest motiv se consideră „îndreptățit să spun că sesizarea Parchetului este rezultatul unui exces de zel”.

Agenția Națională de Integritate a anunțat, printr-un comunicat, că a sesizat Parchetul cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către edilul comunei Mogoșoaia a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către PRECUP PAUL MIHAI NICU a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar, a inițiat și semnat o serie de documente privind schimbarea regimului juridic, economic sau tehnic a unor parcele de teren din Sectorul Zero ce fac obiectul lucrărilor de utilitate publică denumite „Zona de dezvoltare a comunei Mogoșoaia, Județul Ilfov”, demers care a creat un avantaj patrimonial pentru fiul acestuia”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante