Primarul din Odesa a fost arestat în urma unor suspiciuni de corupție

Primarul din Odesa a fost arestat în urma unor suspiciuni de corupție

Procurorii anticorupție ucraineni au declarat joi că primarul din Odesa , Hennadii Trukhanov, a fost reținut în legătură cu o anchetă privind suspiciuni de corupție, notează Reuters.

Foto via Wikimedia

Trukhanov a fost ales primar al orașului-port de la Marea Neagră în 2014 și este anchetat din 2017 în legătură cu acuzații de deturnare de fonduri, pe care le-a negat.

Procurorii au precizat pe aplicația de mesagerie Telegram că Trukhanov urmează să fie reținut pentru 60 de zile pentru că nu a plătit 30,866 milioane de grivne (836.590,32 dolari) drept cauțiune.

Trukhanov este acuzat de deturnarea a 92 de milioane de grivne (circa 2,5 milioane de dolari). El a fost achitat de acuzații în 2018, dar o anchetă privind achiziționarea unei clădiri administrative într-o veche fabrică industrială din Odesa a fost redeschisă în 2021.

Reuters nu a reușit să ia legătura cu Trukhanov pentru comentarii.

Lupta împotriva corupției este vitală pentru Ucraina, care încearcă să se alăture Uniunii Europene, iar președintele Volodimir Zelenski a lansat o campanie de combatere a corupției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…