Primarul general al Capitalei a depus la ISU documentele pentru Arena Națională

Primarul general al Capitalei a depus la ISU documentele pentru Arena Națională

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a depus marți la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov documentele primite de la MDRAP privind Arena Națională, el precizând că, după ce acestea vor fi analizate, va fi emisă autorizația de securitate la incendiu.

''S-au redus foarte mult riscurile pentru fiecare eveniment. Se vor lua măsurile conform legii. Încă nu au spus (când vor elibera avizul — n.r.), au zis că vor analiza și în cel mai scurt timp vor elibera avizul. Și la ei este o procedură. Vor analiza documentul și vor elibera autorizația'', a precizat Sava, la plecarea de la ISU București-Ilfov.

Luni, după cum informa Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Comisia tehnică din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcții (CTPC) a avizat favorabil noul agrement pentru membrana arhitecturală pentru copertina tip Duraskin de la stadionul Național Arena .

"Avizul a fost acordat conform documentației elaborate și depuse de ICECON SA, care încadrează materialul în clasa Bs2d0 privind reacția la foc, clasă ce prezintă siguranță superioară la incendii. Prin acest agrement tehnic, însoțit de avizul tehnic, materialul va putea circula ca produs de construcții și va putea fi utilizat în lucrări de construcții", preciza MDRAP într-un comunicat de presă.

MDRAP a menționat că noul agrement a fost solicitat pe 4 martie, în baza rezultatelor obținute de producătorul materialului la un laborator din Italia. Anterior, în luna februarie, ICECON a solicitat, iar CTPC a emis, în baza documentației depuse la acea dată, avizul tehnic pentru agrementul nr. 016-03/484-2016 pentru membrana arhitecturală pentru copertine tip Duraskin clasa C.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...