Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a contestat decizia ANI

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a contestat decizia ANI

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a contestat decizia Agenției Naționale de Integritate (ANI), la Curtea de Apel Alba Iulia.

"Am contestat decizia ANI la Curtea de Apel Alba Iulia. Deocamdată nu a fost fixat un termen", a explicat primarul Sibiului.

Recent, primarul interimar al Sibiului a catalogat decizia ANI drept "o aberație".

Întrebată de un jurnalist cum o afectează aceasta decizia ANI, ea a comentat: "Cum mă afectează? Bineînțeles că mă afectează pentru că eu consider că este o aberație. Este din nou o incoerență legislativă, în care din nou nu sunt puse legile cap la cap și va trebui să clarifice justiția acest caz".

ANI a anunțat, în decembrie 2015, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 30 de aleși locali, între aceștia figurând și viceprimarii din timpul mandatului lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, Virgil Popa și Astrid Fodor.

Potrivit comunicatului ANI, Astrid Cora Fodor "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Sibiu și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național 'Samuel von Brukenthal" Sibiu. De asemenea, viceprimarul municipiului Sibiu s-a aflat în stare de incompatibilitate și ca urmare a deținerii calității de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003."

Astrid Fodor este favorită în cursa pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Sibiu, potrivit unui sondaj al Organizației Județene Sibiu a Partidului Național Liberal (PNL).

AGERRPES/(A, AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia