Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a contestat decizia ANI

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a contestat decizia Agenției Naționale de Integritate (ANI), la Curtea de Apel Alba Iulia.

"Am contestat decizia ANI la Curtea de Apel Alba Iulia. Deocamdată nu a fost fixat un termen", a explicat primarul Sibiului.

Recent, primarul interimar al Sibiului a catalogat decizia ANI drept "o aberație".

Întrebată de un jurnalist cum o afectează aceasta decizia ANI, ea a comentat: "Cum mă afectează? Bineînțeles că mă afectează pentru că eu consider că este o aberație. Este din nou o incoerență legislativă, în care din nou nu sunt puse legile cap la cap și va trebui să clarifice justiția acest caz".

ANI a anunțat, în decembrie 2015, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 30 de aleși locali, între aceștia figurând și viceprimarii din timpul mandatului lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, Virgil Popa și Astrid Fodor.

Potrivit comunicatului ANI, Astrid Cora Fodor "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Sibiu și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național 'Samuel von Brukenthal" Sibiu. De asemenea, viceprimarul municipiului Sibiu s-a aflat în stare de incompatibilitate și ca urmare a deținerii calității de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003."

Astrid Fodor este favorită în cursa pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Sibiu, potrivit unui sondaj al Organizației Județene Sibiu a Partidului Național Liberal (PNL).

AGERRPES/(A, AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…