Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru: Nu sunt considerat suspect și inculpat în vreun dosar la DNA Craiova

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru: Nu sunt considerat suspect și inculpat în vreun dosar la DNA Craiova

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a afirmat marți, într-o declarație de presă, că 'nu este considerat suspect și inculpat' în vreun dosar al DNA-Serviciul teritorial Craiova. Declarația vine ca urmare a faptului că Agenția Națională de Integritate a sesizat DNA cu privire la săvârșirea de către acesta a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, precum și a infracțiunii de conflict de interese.

"Acum doi ani, s-a făcut o sesizare în acest sens, între timp DNA și-a făcut treaba, a verificat ce era de verificat și ce au considerat dânșii că trebuie verificat la Primăria Târgu-Jiu, la mine acasă, la operatorul Aparegio și, pe parcurs, s-a stabilit că nu sunt probleme, că nu sunt considerat suspect și inculpat în vreun dosar la DNA secția Craiova. Între timp, aceeași sesizare s-a dus și către ANI, ANI a făcut verificările de rigoare, din punctul dumnealor de vedere se pune problema că ar fi o incompatibilitate, dar o voi demonstra că nu este adevărat, dar întâi să primim materialul de la ANI, iar ceea ce solicită către DNA pentru a verifica, DNA, cum spuneam, între timp a făcut verificările necesare. Așteptăm materialul, pentru că ce a fost ieri a fost numai un comunicat și, ca atare, voi demonstra că este absolut nimic adevărat din cele sesizate (...)", a precizat Florin Cărciumaru.

ANI a sesizat DNA cu privire la săvârșirea de către primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, precum și a infracțiunii de conflict de interese .

Potrivit unui comunicat al ANI remis luni, în calitate de ordonator de credite, primarul a semnat mai multe documente în beneficiul SC Pres Sanitas SRL Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, Eugenia Florinela Călinoiu (fostă Cârciumaru), a achiziționat, în anul 2010, prin mandatar Florin Cârciumaru, un imobil la prețul de 70.200 lei.

ANI arată că imobilul fusese achiziționat anterior, în 2007, de către această societate comercială, cu prețul de 270.000 lei.

În sesizarea trimisă DNA inspectorii de integritate precizează că, în calitate de ordonator de credite, Florin Cârciumaru a semnat trei programe de investiții din bugetul local, prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea "Rețea canalizare menajeră str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Mun. Târgu Jiu", precum și un contract de lucrări încheiat între Primăria Târgu Jiu și SC Pres Sanitas SRL (11 documente întocmite pe parcursul procedurii de achiziție, premergătoare semnării contractului de lucrări, un act adițional la acest contract, 6 documente întocmite pe parcursul procedurii premergătoare semnării actului adițional, precum și 6 ordonanțări de plată).

Valoarea totală a beneficiului obținut de către SC Pres Sanitas SRL a fost de 133.509 lei (29.446 euro).

ANI menționează că, în perioada 2005 — 2010, SC Pres Sanitas SRL a încheiat cu Primăria Târgu Jiu mai multe contracte în valoare totală de 35.000.000 de lei (7.719.453 euro).

În mai 2015, procurorii DNA au efectuat percheziții la biroul primarului municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, la domiciliul acestuia, dar și la domiciliul unui om de afaceri din oraș care are încheiate mai multe contracte cu Primăria Târgu-Jiu, în total fiind efectuate șase percheziții la sediile unor societăți comerciale, la domiciliile unor persoane fizice și la instituția publică, cercetările fiind efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2008-2015.

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat la acea dată că sunt în cercetare două dosare, unul care vizează lucrările de apă și canalizare de la nivelul orașului și altul care a fost deschis în urma unei sesizări făcute în cazul achiziționării unei case de vacanțe în Rânca de către fiica și ginerele său.

Potrivit edilului, atât în cazul perchezițiilor făcute la biroul său din Primărie, cât și la domiciliu, procurorii au verificat filă cu filă documentele de vânzare-cumpărare a imobilului din Rânca, precum și contractele acordate de municipalitate firmei Presanitas. El a afirmat că elementul comun al celor două dosare îl reprezintă firma Presanitas, patronul societății fiind cel care a vândut către fiica și ginerele primarului casa de vacanță din Rânca. Percheziții au avut loc și la sediul Aparegio, societatea care asigură alimentarea cu apă în Târgu-Jiu și alte orașe din județ și care, de asemenea, a derulat mai multe contracte cu firma Presanitas.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...