Primarul Nicolae Robu: Conflictul în dosarul Incuboxx este un litigiu dintre două firme partenere

Primarul Nicolae Robu: Conflictul în dosarul Incuboxx este un litigiu dintre două firme partenere

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a afirmat, miercuri, într-un comunicat, remis AGERPRES, că litigiul în dosarul legat de centrul de afaceri IT&C Incuboxx pentru care a fost chemat, marți, 8 septembrie, la Poliție să dea declarație în calitate de martor, este, de fapt, unul în care părțile sunt două firme și că recepția centrului s-a făcut 'în deplină legalitate'.

Edilul Timișoarei a precizat, în context, că, în opinia sa, este vorba de 'un litigiu între două firme partenere, asociate prin liber consimțământ al lor, firme dovedite, ambele, neserioase, prin atitudinile și faptele lor'.

'Marți, 8 septembrie 2015, am fost chemat la Poliție pentru a da declarații în calitate de martor în cadrul unei anchete referitoare la un obiectiv realizat pe fonduri europene, Centrul de afaceri în IT&C "Incuboxx". Există două anchete în derulare referitoare la acest obiectiv, una urmare a plângerii depuse de Primărie împotriva firmei FLEXIK Automation și una urmare a plângerii depuse de această firmă împotriva Primăriei', a arătat Nicolae Robu.

El a adăugat că, pe parcursul lucrărilor, firma FLEXIK s-a plâns în repetate rânduri că partenerul său, liderul de asociere SAIFIM, nu-i plătește pentru  echipamentele livrate și lucrările efectuate, amenințând că dacă nu-și primește banii — despre care Robu susține că au fost plătiți întotdeauna cu promptitudine de Primărie către SAIFTIM — își va lua echipamentele înapoi. Potrivit primarului, la circa jumătate de an de la recepție, s-a constatat că din tablourile de automatizare a sistemului de încălzire-răcire-ventilație, lipsesc un număr de componente.

'Coroborând: a) amenințările FLEXIK de luare înapoi a echipamentelor, b) faptul că cu o lună înainte de constatarea reprezentanților Primăriei că acele componente lipsesc doi reprezentanți FLEXIK au pătruns în clădire sub pretextul efectuării unor verificări tocmai la acea instalație și c) faptul că în răspunsul scris la adresa Primăriei referitoare la caz reprezentanții FLEXIK nu au negat că ar fi sustras acele componente, ci au afirmat că acuzația noastră de furt la adresa lor nu are temei, întrucât acele componente le aparțin, ei nepredându-le cu acte SAIFTIM întrucât SAIFTIM nu le-a dat banii cuveniți pe ele, suspectăm că acele componente au fost sustrase de către FLEXIK și, pe cale de consecință, am cerut anchetarea situației create', a precizat Robu.

Primarul Timișoarei a amintit că, la rândul ei, firma FLEXIK a făcut plângere împotriva Primăriei, pretinzând că această instituție ar fi 'plătit în mod incorect' echipamentele furnizate de FLEXIK firmei SAIFTIM. 'Din perspectiva Primăriei, bazată pe un contract rezultat în urma licitației, tot ce s-a adus și instalat în obiectiv sub coordonarea firmei SAIFTIM ca lider de asociere, a devenit proprietatea Primăriei de îndată ce Primăria le-a achitat și, prin urmare, cine a sustras ceva din acele bunuri, a săvârșit un furt din avuția publică locală', susține Robu.

El a apreciat că relațiile între parteneri nu sunt sub incidența autorității instituției pe care o conduce iar pretenția FLEXIK ca Primăria să facă plăți direct către această firmă 'este lipsită de orice temei legal în condițiile date, fixate prin contractul dintre Primărie și asocierea SAIFTIM-FLEXIK'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia