Primarul orașului Băicoi, condamnat definitiv pentru conflict de interese

Primarul orașului prahovean Băicoi, Ciprian Stătescu (PNL), a fost condamnat definitiv, miercuri, într-un dosar de conflict de interese în care a fost trimis în judecată în februarie 2014.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații Curții de Apel Ploiești au respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina și de inculpatul Ciprian Stătescu împotriva sentinței pronunțate în data de 28 ianuarie de instanța de fond prin care primarul a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia pronunțată miercuri de instanța care a judecat apelul este definitivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General emis la momentul trimiterii în judecată, la data de 7 mai 2010, în calitate de primar al orașului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale un teren aparținând domeniului privat al orașului, în suprafață de 92 mp, situat în strada Republicii, din localitate, pentru o perioadă de 10 ani.

Tot în calitate de primar, în perioada 18 martie 2011 — 21 noiembrie 2013, Gheorghe Ciprian Stătescu a îndeplinit 45 de acte materiale (contracte de achiziții și note comandă), prin care s-a realizat un folos material în cuantum de 2.462.664 lei, în patrimoniul unei firme cu care primarul s-a aflat timp de mai mulți ani în raporturi comerciale (derulate prin intermediul unei alte firme, al cărei unic asociat este, societate comercială care a realizat un beneficiu în valoare de 1.707.572 lei).

De asemenea, la data de 11 aprilie 2011, în calitate de reprezentant al orașului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract cu o altă firmă, cu care s-a aflat în raporturi comerciale, prin intermediul societății comerciale "MS 2200" SRL, al cărei asociat unic este (administrată de drept o perioadă de sora sa și, ulterior, de mama sa), în urma căreia persoana juridică a beneficiat de un folos material în cuantum de 35.994 lei.

Totodată, în cursul lunii februarie 2012, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat alte trei contracte de achiziție publică cu firma mai sus menționată, pentru care societatea comercială a beneficiat de un folos material în cuantum de 189.111 lei.

De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina au dispus, în luna august, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Stătescu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

La acel moment, anchetatorii au făcut percheziții la sediul primăriei.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan