Primarul PSD din Focșani l-a pus în fruntea Poliției locale pe ginerele actualei soții

Primarul PSD din Focșani l-a pus în fruntea Poliției locale pe ginerele actualei soții

În vreme ce şeful Poliţiei Judeţene Vrancea este absolvent al Academiei de Poliţie, bărbatului care conduce Poliţia Locală Focşani i s-a permis să ajungă în această poziţie fără ca măcar să aibă stagiul militar satisfăcut, relatează Adevărul .

Poliţia Locală din Focşani, ca de altfel toate asemenea structuri locale din ţară, reprezintă un fel de armată personală a primarilor în subordinea cărora se află instituţia. Când şeful Poliţiei Locale are şi o legătură de familie cu primarul, lucrurile devin şi mai evidente.

Spre exemplu, la Focşani, şeful Poliţiei Locale este din anul 2017 Dorian Alecsandrescu, în vârstă de 37 de ani, care este ginerele actualei soţii a primarului PSD Cristi Misăilă. Anterior, acesta a fost consilier local PSD şi director la Parking, firma primăriei care administrează locurile de parcare din oraş, numit în funcţie de acelaşi edil.

Dorian Alecsandrescu beneficiază de drepturi salariale mai mari decât şeful din Vrancea al Poliţiei Judeţene Vrancea, lucru anormal dacă ţinem cont de complexitatea activităţilor desfăşurate de o poliţie judeţeană. Astfel, Alecsandrescu câştigă lunar un salariu de 14.720 de lei brut, stabilit din dispoziţia primarului, la care se adaugă norma de hrană de 32 de lei zilnic, ceea ce ridică la peste 15.400 de lei veniturile şefului Poliţiei Locale.

Tot din calitate de şef al Poliţiei Locale, Dorian Alecsandrescu primeşte lunar încă 3.300 de lei de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), structură unde este membru de drept. În acelaşi timp, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea câştigă mai puţin decât şeful Poliţiei Locale, în condiţiile în care conducătorul IPJ este absolvent al Academiei de Poliţie, iar şeful Poliţiei Locale Focşani nici măcar nu are stagiul militar satisfăcut, lucru curios având în vedere că răspunde nemijlocit şi de partea de armament şi muniţie în instituţia pe care o conduce.

Dorian Alecsandrescu, şeful Poliţiei Locale Focşani FOTO: Ştefan Borcea

Comparativ cu alte municipii din ţară, mai mari şi mai bogate ca bugete decât Focşani, salariul şefului Poliţiei Locale pare uriaş. Astfel, şeful Poliţiei Locale din Arad are un salariu brut de 10.459 de lei pe lună, aceeaşi situaţie fiind valabilă la Suceava. Cam la fel se întâmplă şi în ceea ce priveşte veniturile salariale ale instituţiilor amintite, Focşaniul fiind cu o medie salarială de 30%-40% peste instituţiile similare.

Din acest motiv, consilierii locali din noua majoritate politică PNL-USR PLUS au decis să taie 50% din bugetul de salarii de la Poliţia Locală.


Dorian Alecsandrescu (stânga) este ginerele soţiei actuale a primarului Cristi Misăilă (dreapta) FOTO: Ştefan Borcea


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria