Primarul Timişoarei nu este de acord cu carantinarea municipiului

Primarul Timişoarei nu este de acord cu carantinarea municipiului

La Timişoara sunt aproape 13 cazuri de COVID la mia de locuitori. Primarul Dominic Fritz a declarat, la Radio România Timişoara, că instituirea carantinei ar fi o măsură care vine prea târziu şi că vaccinarea populaţiei este, acum, cel mai bun lucru de făcut.

Dominic Fritz: Suntem într-o situaţie în care, chiar dacă instituim o carantină, tot virusul se va răspândi, chiar dacă la marginea Timişoarei ar fi un control şi singura soluţie este rata de vaccinare şi bineînţeles că mi-aş fi dorit ca la un moment mult mai devreme, când încă puteam să stopăm răspândirea masivă şi exponenţială a virusului să luăm măsuri. Speranţa este că oricum am intrat pe un vârf în acest val patru şi vom vedea ca cifrele să scadă un pic în următoarele zile şi următoarele săptămâni, carantina acum nu cred că e o soluţie.

Realizator: Subprefectul judeţului Timiş, Ovidiu Drăgănescu, evoca zilele trecute posibilitatea intrării în carantină a localităţilor în care rata de infectare se apropie de 20 la mie. În comunele Giroc şi Dumbrăviţa erau ieri 16 infectări la mia de locuitori, Ghiroda se apropia de 18, prag depăşit la Moşniţa./dpop/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 octombrie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”