Primarul Vasile Laba, acuzat de ANI că nu-și poate justifica averea

Primarul Vasile Laba, acuzat de ANI că nu-și poate justifica averea

Primarul comunei Bistrița Bârgăului, Vasile Laba, a intrat în atenția inspectorilor de integritate, fiind ridicate semne de întrebare privind o sumă de 58.000 de euro pe care nu o poate justifica.

Primarul Vasila Laba, pus în dificultate de ANI FOTO Facebook V.Laba

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 101.120 Lei și 37.370 Euro între averea dobândită și veniturile realizate de către LABA VASILE, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, se arată într-un comunicat al ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către LABA VASILE, în perioada exercitării funcției publice”, mai arată sursa citată.

Primarul comunei Bistrița Bârgăului susține că banii pe care i-a rulat prin conturile sale și nu i-a menționat în declarația de avere nu ar fi fost ai săi, ci ai unui cumnat din Italia, care i-a trimis banii pentru construcția unei case de la Tiha Bârgăului, potrivit publicației locale TimpOnline.ro.

Probleme și pentru Clotilde Armand

În același comunicat, ANI s-a referit și la primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, fiind aduse acuzații de conflict de interese și incompatibilitate.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003. Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%”, este precizat în ceea ce privește conflictul de interese.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, mai arată ANI, pe tema incompatibilității.

Alți „clienți” ai ANI

Pe lista ANI a celor cu probleme mai sunt Adrian Iordache (consilier în cadrul CJ Olt, cu posibilă incompatibilitate), Vasile Constantin (primar al comunei Tudor Vladimirescu din Brăila, cu acuzații de conflict de interese), Constantin Bobu (viceprimar al comunei Ipotești din Suceava, cu acuzații de conflict de interese), dar și Adriana Păunică (consilier loca în cadrul CL Sector 3, cu acuzații de incompatibilitate).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale